Search

Djevojka tjedna: Kate Moss

Djevojka tjedna: Kate Moss

I dalje broj 1.

A.P.


Image: getty/splash

Jesen u znaku neuništive Britanke

Izlazak Kate i Care pred novinare i obožavatelje na nedavno održanoj reviji kuće Burberry Prorsum bio je jedan od onih trenutaka koji su mnogi mediji nazvali legendarnim. "Dvije ikone na jednom mjestu", "najbolje iz Britanije", "dva najveća supermodela" samo su neki od naslova koji su osvanuli sljedeće jutro u inozemnim medijima. Ne želeći umanjiti važnost Care Delevingne i njezinog neupitnog utjecaja na mlade generacije djevojaka koje maštaju o svijetu modelinga, tulumarenju s Rihannom i slobodi da budu ono što jesu, na ovoj fotografiji ipak ostaje jedna važna činjenica: modeli dolaze i odlaze, ali Kate Moss ostaje.

Cara, Kate

Nevjerojatna je moć transformacije, ali i svježine koju Kate Moss uspijeva održati u preko dvadeset godina bavljenja modelingom. Žena koju paparazzi slijede u stopu, koja je preživjela kokainski skandal i svakojake ljubavne jade dobrano popraćene od strane žutih medija, koju se nepravedno proziva za sve što je krivo u svijetu mode, i danas je ostala intrigantna ličnost za mase koje je ili obožavaju ili je žele spaliti na nekoj moralnoj lomači koju joj godinama bezuspješno pripremaju.

Kate Moss

Tek što se učini da netko od rulje ima šibicu u rukama Kate osvane još jača s "ne zanimate me" stavom koji, barem na van, itekako funkcionira i čini je još nedostižnijom, a time još poželjnijim medijskim fenomenom. Kate ne odgovara na optužbe, ne komentira prozivke, radi što želi, s kim želi i kako to želi. Usporedo s imidžem nedodirljive i neuništive žene, Kate ne posustaje ni na polju karijere. U svojim 40-ima i dalje odrađuje kampanje koje obično dobivaju duplo mlađe djevojke. Tako će jesen dočekati u zagrljaju mlađe Care Delevingne na vizualima za parfem My Burberry, angažirana je u kampanji svoje bliske prijateljice Stelle McCartney, a prije koji dan je bila glavna VIP uzvanica na reviji kuće Gucci za koju je snimila kratki film. Kate nije samo naša djevojka tjedna, ona je djevojka mjeseca, godine i desetljeća, posljednja rock 'n' roll zvijezda u svijetu mode.

Kate Moss

Kate Moss

Kate Moss

Kate Moss

Related articles

Buro 24/7 Selection

više