Search

DJice s besprijekornim stilom

DJice s besprijekornim stilom

Hannah Bronfman, Harley Viera-Newton, Leigh Lezark


Image: Arhiva,
promo,
Instagram

Ove atraktivne cure češće se mogu vidjeti među najbolje odjevnim djevojkama na nekom od tjedana mode nego u noćnim klubovima, no upućeniji znaju kako su prave majstorice kada stanu pred miksetu

Tko stoji iza glazbene podloge Chanelovih, Missonijevih i DKNY-jevih revija? Njih definitivno nećete zateći kako puštaju glazbu u trećerazrednim zadimljenim klubovima, ili pak alternativnim festivalima elektronske glazbe za koje nitko nije čuo. One su DJ-ice s istinskim glazbenim i modnim pokrićem, a najčešće ih možete vidjeti u prvim redovima najprestižnijih modnih revija. No, osim što redovito podržavaju najveće svjetske dizajnere s kojima njeguju blisko prijateljstvo, ove cool cure povremeno i puštaju glazbu na revijama svojih prijatelja dizajnera. Uz odličan modni i glazbeni ukus, ove četiri DJ-ice trendseterice zaštitna su lica i ambasadorice velikih modnih kuća i brendova, a svojim kreativnim umom interveniraju u njihov dizajn.

km

Prezime Bronfman i dalje izaziva velike kontroverze kada je u pitanju glazbena industrija, ali lijepa Kanađanka židovskih korijena Hannah nije toliko tome uzročnik koliko njezin otac Edgar, glazbeni mogul i nekadašnji direktor tvrtke Warner Music koji je medijima priznao kako je znao da njegova djeca, uključujući i Hannu, ilegalno skidaju glazbu, ali ih je nakon tog saznanja kaznio i objasnio im kako funkcioniraju autorska prava. Nakon očeve opaske Hannah je mudro počela odabirati podloge za svoje DJ setove, a njezine gaže u New Yorku posjećuju najveći američki trendseteri. Hannah je svojim sportskim načinom života i pokretanjem web platforme HBfit.com postala omiljena it djevojka dizajnera koji koketiraju s urbanim elementima u odjeći, poput Donne Karan i brenda Asos. Njezini modni odabiri uključuju Gucci, Dior i Burberry, a trenutno je Cliniqueovo zaštitno lice za preparativnu kozmetiku. Njezin sportsko-modni život i zaruke s poznatim kanadskim DJ-em Brendanom Fallisom na Instagram profilu prati 218 000 pratitelja.

fg

Majka joj je brazilski model, a otac na čelu Columbia Recordsa, što zvuči kao garancija za uspjeh, a to je dobro iskoristila DJ-ica, model i modna insajderica Harley Viera-Newton. Prije nego što je otkrila svoj glazbeni talent, Harley je shvatila kako će joj dobar izgled i smisao za lijepo odijevanje pomoći da se popne na statusnoj ljestvici, te je kao tinejdžerica postala dio modne agencije Next Model Management. Uskoro je počela surađivati s modnom kućom Dior, kojoj je kreirala playlistu za revije, kampanje i prodajni prostor. Ova magistrica socijalnih znanosti i egiptologije prije četiri godine potpisala je ugovor s Jay-Z-jem i njegovom diskografskom kućom Roc Nation, dok je u međuvremenu surađivala s velikim dizajnerskim imenima, kojima je zbog svoje vrckave karizme bila ambasadorica. Harley je više od lijepog lica, a to dokazuju i dizajnerske suradnje koje je ostvarila s Diorovim beauty odjelom za koji je kreirala paletu, te kapsulnu kolekciju modnih dodataka za kuću Diane Von Furstenberg s Harleyjinom mačkom Marmite kao inspiracijom. Njezina službena stranica istinski je spoj mode i glazbe, te na njoj Harley redovito bira dizajnerske i high street komade koje bi nosila. Njezin profil na Instagramu prati 95 000 korisnika.

f

Konkurencija među modno osviještenim DJ-icama svaki je dan sve jača, no jedno je ime i dalje na tronu. Članica DJ kolektiva The Misshapes, Leigh Lezark, žena je koja spaja najbolje od obaju svjetova. Glazbeni trio The Misshapes osnovan je 2005. godine, kada su se Geordon Nicol i Greg Krelenstein na koledžu upoznali s Leigh, te odlučili probiti u trendi klubove njujorškog West Villagea. Uskoro je započelo prijateljstvo ovih DJ-eva s Karlom Lagerfeldom, koji im je ponudio da puštaju glazbu na Chanelovoj reviji, a Leigh je redovito poklanjao najljepše komade iz nove kolekcije. Preko Karla su se brojni dizajneri zaljubili u rad i karazimu Leigh i njezinih prijatelja, te su uskoro počeli puštati glazbu na revijama Zaca Posena, Rachel Zoe, Viktora & Rolfa i House of Holland. Nakon što su postali etablirani modni stručnjaci, DJ trio na tržište je 2007. lansirao svoju knjigu modne fotografije, u suradnji s Vogueom i pod Karlovim pokroviteljstvom. No, nisu samo ovi trendseteri pustili korijenje u visokoj modi, nego i u onoj pristupačnijoj. Leigh je dizajnirala mini kolekciju za H&M, te je bila zvijezda božićne kampanje high street uspješnice brenda Stradivarius. Kolekcije su to bile koje su se rasprodale u trenu, čime su ovu crnku, koja na Instagramu ima 86 400 pratitelja, dovele do statusa istinske modne ikone.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više