Search

Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu

Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu

Tekst: BURO.


Koliko neke stvari koje smo viđali u 80-im i 90-ima, danas izgledaju moderno lako je zaključiti kada pogledate fotografije iz tog razdoblja. Možda neke siluete na prvu izgledaju modernije, ali u stvari nisu. Neki komadi jednostavno ne mogu i ne trebaju dožovjeti značajne preinake jer su kao neka stara dobra pjesma kojoj obrade nisu potrebne. Fascinacija novih generacija s minulim vremenima time je jasnija. Na društvenim mrežama postoje dva vizualna tabora. Jedan ovisi o svemu novome i konzumiraju trendove kako isti dolaze i odlaze. Drugi su opušteni i naginju retro estetici koju mogu posuditi iz majčinog ormara ili je kreirati uz nekoliko bazičnih komada koji će biti moderni i za 20 godina. Žene koje su u 80-im i 90-im definirale minimalizam u svom najelegantnijem obliku su Sade Adu i Caroline Bassette Kennedy. Jedna pjevačka diva koja je i dalje intrigantna jer tko ne voli Sade? Druga, nažalost tragično preminula, ikona stila koja je i danas referenca mnogim ženama koje vole minimalizam.

SADE

Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu (фото 1)
Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu (фото 2)
Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu (фото 3)
Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu (фото 4)
Dvije žene čiji je minimalistički stil vječan. Imamo i shopping listu (фото 5)

Jednostavne kombinacije, besprijekorni krojevi, veliki zlatni ringovi – ovo su tri estetske smjernice kojima se 80-ih vodila Sade Adu na vrhuncu svoje slave. Nenametljiva po prirodi, ali jako prezentna zbog svog talenta i ljepote, Sade je oblikovala cijelu jednu generaciju sa svojim senzualnim pristupom modi i glazbi. Ono što na prvi pogled nekome može izgledati obično je postalo njezin zaštitni znak i desetljećima kasnije. Dosljedna je i danas iako je ne viđamo često u medijima.

CAROLINE

Caroline je bila oličenje CK djevojke 90-ih. Modom je tada vladao urbani minimalizam, a ona je bila njegova predvodnica. Street style fotografije iz 90-ih je prikazuju u monokromatskim bojama i najjednostavnijim mogućim kombinacijama koje su i danas „go to“ opcija mnogih žena. Primjer? Bijela košulja, slip suknja i ravne cipele. Doista ne možete pogriješiti s tim izborom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više