Search

Šest najpopularnijih modela cipela u 2017. godini

Šest najpopularnijih modela cipela u 2017. godini

Što se najviše nosilo?

Tekst: A.P.


Image: imaxtree

Ako je suditi po street style fotografijama sa svjetskih Tjedana mode, ovih šest modela cipela osvojili su ženska srca

Kada je o modnim dodacima riječ ženske opsesije idu od torbica do cipela. One koje vole cipele priznat će vam da im nije problem dati pozamašan iznos za željeni par. Ista je stvar s torbama te žene nerijetko štede za neku željenu torbicu, koja obično nosi dizajnerski pečat. Najbolji pokazatelj aktualnih trendova i dominacije nekih modnih brendova su Instagram i street style fotografije sa svjetskih Tjedana mode, kada se ulicama modnih metropola prešetavaju tip top sređene žene koje nam pokazuju što je trenutno "in". Upravo su nam te dame poslužile kao odličan primjer kada je riječ o aktualnim trendovima u cipelama. Što se najviše nosilo u 2017?

Bijele cipele/čizme

white

Iako su do prije koju sezonu bile izgnane iz modnih krugova i smatrale su se obućom za vjenčanje, bijele cipele su napravile nevjerojatan comeback u 2017. Nosilo se apsolutno sve, od salonki, sandala i čizama, s posebnim naglaskom na model kuće Off-White koja se ujedno pokazala kao najutjecajniji modni brend među generacijom millennialsa.

Crvene cipele/čizme

red

Crvena je boja hladne sezone s naglaskom na modne dodatke, točnije crvene čizme koje su preplavile police trgovina, a potom i ulice gradova. Žene su najviše preferirale crvene visoke čizme od nabrane kože ili crvene gležnjače.


Čizme od tekstila

tekstil

Za ovaj trend je "kriv" Demna Gvasalia koji je za kuću Balenciaga dizajnirao čizme od Lurexa koje izgledaju poput čarape. Njegov cvjetni model zasigurno je najprodavanija cipela iz te kolekcije. Za popularnosti ovog modela ne zaostaju ni one u crvenoj boji koje je odmah "skinula" Zara.

Mokasine

mokasine
Gucci, Gucci, Gucci. Alessandro Michele može zadovoljno trljati ruke jer već drugu godinu zaredom žene i muškarci se ne izuvaju iz njegovog modela mokasinki. Nosile su sve moguće varijacije na temu - od klasičnih kožnih, do onih u formi natikača, podloženih krznom... Vjerujemo da će se trend nastaviti i u proljeće 2018.

Srebrne čizme

silver
Još jedan trend koji pripisujemo Gvasaliji. Zrcalne čizme kuće Balenciaga su izazvale histeriju među trendsetericama i nabavila ih je svaka pripadnica Instagram generacije, na čelu s Kim Kardashian koja je među prvima nosila model u visini bedara.


Cipele s mini potpeticom tzv. kitten heel

kitten

Jako ženstven model cipela s minijaturnom damskom potpeticom dominirao je kada je riječ o elegantnoj obući. Modne urednice i blogerice posebno su "pale" na model kuće Dior, ukrašen brendiranom trakicom.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više