Search

Gdje kupiti dobar kašmir? Nekoliko dućana u koje vrijedi zaviriti

Gdje kupiti dobar kašmir? Nekoliko dućana u koje vrijedi zaviriti

Pripreme za jesensku sezonu počinju s udobnim džemperima i vestama

Tekst: A.P.


Ovisno o budžetu s kojim raspolažete danas možete pronaći fine džempere i veste od kašmira u svim boljim dućanima

Primjerice, svoju mini kolekciju kašmira je predstavila i Zara. U ponudi se nalazi nekoliko modela kratkih i dugih vesti, a cijena se kreće u rasponu od 500 do 1000 kuna. U high street dućanima ne možete očekivati veliki postotak kašmira jer se radi o skupljem materijalu koji se ne isplati ako mu prodajna cijena nije veća. Iz tog razloga većina high street brendova proizvede tek mini kolekcije od nekoliko komada koje će se sigurno rasprodati. Ako tražite dobar kašmir ovo su prijedlozi brendova naših insajderica koje se kunu u njihov omjer cijene i kvalitete:

UNIQLO
Japanski brend ima zavidnu kolekciju kašmira čije cijene se u prosjeku kreću oko 600-700 kuna, ovisno o modelu. Ako vam je ovaj kašmir preskup, Uniqlo ima i prihvatljiviju opciju s manjim udjelom kašmira koja je u cjenovnom rangu od 200 do 300 kuna. Ne vrše dostavu u Hrvatsku, ali ih možete naručiti u susjednu Sloveniju ili Srbije.

EQUIPMENT
Odjeću ovog francuskog brenda možete pronaći u zagrebačkom Indigo storeu (Dežmanova ulica). Equipment je cool brend koji nose žene kojima se sviđa stil Kate Moss ili Caroline de Maigret. U skladu s tim je i njihova kolekcija kašmira - od jednostavnih džempera u smirenim tonovima crne, maslinasto zelene i sive, pa sve do onih s upečatljivim uzorcima tropskog cvijeća, leoparda i grafičkih elemenata. Cijene se kreću u rasponu od 350 do 450 eura.

JOSEPH
Ovaj britanski brend omiljen je kod žena koje vole klasiku i ne traže stvari u trendovskim dućanima. Iako su dizajnerski brend, cijene im se mogu okarakterizirati kao srednja kategorija. Primjerice, džemper od kašmira u baby plavoj boji košta oko 275 eura. Ako u obzir uzmemo cijene nekih dizajnera iz naše regije, Joseph nudi sasvim realan omjer dizajna i kvalitete.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više