Search

Gdje kupuju \"stajliš\" Talijanke? Donosimo popis cool talijanskih brendova

Gdje kupuju "stajliš" Talijanke? Donosimo popis cool talijanskih brendova

Italians Do It Better

Tekst: A.P.


Svi sve znamo o modnim i beauty navikama Francuskinja. Znamo što jedu, koliko vina piju, kako dobivaju onaj "nije me briga" look i kako to sve prodaju svijetu pod zlatno pravilo stila

A što je s Talijankama? Nove generacije šminkerica predvođene Giorgijom Tordini i Gildom Ambrosio imaju svoja mala shopping zadovoljstva koja nužno ne uključuju razvikane talijanske brendove. Modne urednice, dizajnerice, umjetnice, "it" djevojke poput Biance Brandolini vjerne su talijanskoj eleganciji, ali na suvremen način. U nastavku vam donosimo pregled talijanskih brendova koje kupuju. S nekima ste upoznati, a neke ćete možda tek otkriti:

Blaze Milano

blaze

Dvije mlade Talijanke pokrenule su brend imena Blazè, a glavna i jedina preokupacija im je kreiranje, po njima, najjednostavnijeg i najelegantnijeg komada odjeće - blejzera. Dolazi u dnevnoj, večernjoj i vikend varijanti, a svaki od njih se izrađuje po narudžbi za što su zaslužni talijanski majstori najvišeg ranga u samome srcu Milana. Vaš blejzer može biti izrađen od bilo kojeg materijala koji poželite, biti ukrašen vašim inicijalima ili nekim motivima koji su vam interesantni.

Golden Goose

goose

Ovaj brend znate jer se radi o jednom od najpopularnijih brendova tenisica na svijetu. Golden Goose ima prepoznatljiv logotip zvijezde, a njihove tenisice i čizme možete kupiti u većini svjetskih metropola, uključujući i Zagreb. Iako je cijeli svijet navučen na Nike i adidas, a po sistemu novovalne popularnosti sportskih brendova, Talijanke su apsolutno vjerne Golden Goose tenisicama.

Attico

attico

Dvije stajliš dame Giorgia Tordini i Gilda Ambrosio odlučile su udružiti kreativne snage i pokrenuti vlastiti pret-a-porter brend. Ako se pitate koje su to baršunaste slip haljine i raskošna kimona u kojima se prešetavaju žene na Milanskom tjednu mode, odgovor je Attico. Iako su još uvijek mala tvrtka, djevojke su uspjele progurati svoj dizajn na neke od najpoznatijih online dućana.

Santoni

santoni

Talijani su majstori obuće, a kuća Santoni je apsolutni autoritet kada je riječ o kvalitetnim cipelama. Obiteljska tvrtka je osnovana 1975. godine i od tad je jedna od omiljenih stanica za sve one željne punokrvnog "Made In Italy" pečata. Pored muške i ženske obuće, Santoni ima i pret-a-porter liniju za djecu, žene i muškarce. p.s. Obratite pažnju na novu kolekciju čizmica. Savršene su!

Alberto Biani

Alberto Biani

Prvi dućan brenda Biani otvoren je u Milanu 2002. godine i prva je adresa za sve žene koje su u potrazi za elegantnim i modernim odijelima, kaputima, hlačama i košuljama. Prepoznatljiv je po sofisticiranim krojevima koje s pravom možemo nazvati bezvremenskim.

La Double J.

la doublej

Kraljevstvo vintage mode nalazi se u Milanu. La Double J. je počeo kao dućan s biranim second hand komadima da bi se razvio u samostalan brend, naravno inspiriran vintage modom. Kako se moda uvijek vraća i trenutno ne možemo disati od ludih 70-ih La Double J. i dalje ostaje relevantan i jako uspješan koncept koji objedinjuje staro i novo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više