Search

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići)

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići)

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Moda Operandi

Jedna od najdražih značajki Instagrama nam je definitivno mogućnost da možemo otkriti genijalne brendove, pa smo tako proteklog vikenda naletjeli na fotografiju salonki s mašnama koje su nas oduševile. Nekoliko klikova kasnije i saznali smo da je riječ o novom modelu, iz kolekcije za sezonu jesen/zima 2020., gruzijskog brenda Mach & Mach, kojeg su prije osam godina osnovale sestre Nina i Gvantsa Macharashvili. Scrollajući njihovim feedom shvatili smo da smo njihove komade već ranije primijetili, primjerice na glazbenici Solange, ali su nas novi modeli apsolutno razoružali.

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 1)
Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 2)

Iako su dizajnerice i ranije koristile vibrantne boje, voluminozne krojeve i sjajne kristaliće i šljokice prilikom kreiranja svojih modela, posljednja kolekcija podignula je sve to na jednu višu razinu, a rezultat je čak 71 komad odjeće i modnih dodataka od kojih se ne možemo odlučiti koji nam je atraktivniji. 

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 3)
Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 4)

Brend s bazom u Tbilisiju uspijeva glamuroznim tkaninama poput svile dati dozu otkačenosti, a to su u ovoj kolekciji postigli neonskim nijansama plave i ružičaste boje. Kao da to nije bilo dovoljno, većinu haljina krasi i mini silueta, gumbi i naramenice ukrašeni sjajnim kristalićima te izrezi ispod dekoltea.

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 5)

Ipak, najvećim dijelom kolekcije dominiraju upravo sitne šljokice u metalik srebrnoj, a može se birati između nekoliko modela mini i midi haljina, sako-haljine, odijela, korzeta te kompleta s kratkim suknjama. Miks krojeva posuđenih iz muškog ormara, poput perfektno krojenih sakoa, u kombinaciji sa senzualnom siluetom nešto je po čemu se modna marka posebno ističe na tržištu. 

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 6)
Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 7)

Internacionalna publika gotovo je na prvu zavoljela dizajn kreativnih sestara, o čemu svjedoči brojka od 187 tisuća pratitelja na Instagramu, a čak i oni koji nikada nisu čuli za njihov brend, mogli su online ovih dana primijetiti pomamu koju je izazvao novi model salonki koje su kreirale. "Crystal Satin Pumps" krase špic silueta, stiletto potpetica te ukras u obliku mašne izrađen od sjajnih kristalića, a dostupne su u varijantama od pink, crnog i bijelog satena. Cool i romantične odjednom, cipele su izazvale salve oduševljenja, a dostupne su za kupnju putem online dućana Moda Operandi, i to po cijeni od 850 eura. 

Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 8)
Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 9)
Genijalan modni brend Mach & Mach čije su cipele i haljine kao stvorene za tulume (na koje ćemo uskoro ići) (фото 10)

Na istoj se adresi, još nešto više od šest dana, mogu kupiti i ostali komadi koji nose potpis Mach & Mach, u sklopu trunkshowa. Riječ je, naime, o konceptu koji je vremenski limitiran, a pruža priliku da se komadi za nadolazeću sezonu naruče prije nego što bilo tko drugi ima tu priliku. To je i svojevrsni način potpore dizajnerima, a može se smanjiti i bespotrebna proizvodnja odjeće. Svi komadi koji se naruče sada, na adrese kupaca stići će do 30. listopada, kada ćemo, nadamo se, moći tulumariti i to sa stilom!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više