Search

Haljina koja je osvojila Instagram (a i naša srca!)

Haljina koja je osvojila Instagram (a i naša srca!)

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Nitko baš i ne primijeti kada pomama za nekim komadom ili trendom počne - jedna slika tu, dva videa tamo, ništa bitno... A onda se odjednom počnete osjećati kao da ste u seriji od tisuću epizoda u kojoj zapravo cijelo vrijeme gledate samo jednu scenu, i još najluđe: uopće vam ne smeta! Modni trendovi na Instagramu zaista nastaju (i nestaju) u sekundi i potpuno je čarobno što smo u stanju lajkati jedno te istu stvar 765 puta zaredom, i to s jednakim ushićenjem.

Haljina koja je osvojila Instagram (a i naša srca!) (фото 1)

Tako nam se "ukazao" Jacquemus sa kompletnom ponudom svojeg brenda - od najvećeg slamnatog šešira ikad pa sve do najmanje torbice. Ako možete, provjerite koliko ste točno fotografija Bottega Veneta natikača s potpeticom i clutcha lajkali? No, moramo odati priznanje komadu koji je usred situacije s pandemijom i karantenom u brojnim državama svijeta, uspio nam zaokupirati pažnju na feedu.  I tako, nekoliko slika kasnije, mnogo više video snimki i cijeli je svijet opsjednut Cult Gaia haljinom s perjem!

Haljina koja je osvojila Instagram (a i naša srca!) (фото 2)

Riječ je o mini haljini koja nosi naziv Shannon, izrađena od 100 posto svile i perja, a najveći je adut što kao da "pleše" na osobi koja je nosi. U uputstvu (da, ova haljina stiže sa smjernicama) stoje da je potrebno, čim haljina stigne na vašu adresu, odmah je objesiti na vješalicu kako bi se tkanina "opustila" i izravnala, a zatim sušilom za kosu, namještenom na najnižoj temperaturi, morate prozračiti perje. I to je to, spremni ste za tulum!

Haljina koja je osvojila Instagram (a i naša srca!) (фото 3)

Model je dostupan u nekoliko boja od kojih se posebno ističu vibrantna pink i koraljna, tu su i  bijela i boja morske pjene, kao i varijanta u duginim bojama za one zaista odvažne. Već početkom sezone počeli smo je viđati na influencericama koje su fotografiju po fotografiju pokazale koliko je lako stilizirati jedan ovako upečatljiv komad. Frizura je opuštena, prirodna, makeup je minimalan, a sandale jednostavne - jer će svi pogledi biti upereni u haljinu.

Haljina koja je osvojila Instagram (a i naša srca!) (фото 4)

Ipak, najveći obožavetlji postali smo nakon akcije losanđeleškog brenda #CultGaiaLetsDance u kojoj su obećali donirati 25 američkih dolara fondu "No Kid Hungry" za svaki video uradak u kojem plešete, a koji je objavljen pod tim hashtagom. Naravno, nije uvjet da nosite odjeću s njihovim potpisom, a da bi se svi dodatno zabavili obećali su i posebnu nagradu od tisuću američkih dolara kredita za shopping u njihovom online dućanu za kreatora najsimpatičnijeg videa. Tek tada smo vidjeli koliko zapravo model Shannon može biti spektakularan na plesnom podiju! Već zamišljamo kako je nosimo na nekom ljetnom partyju, a s obzirom na to da nagradni natječaj na Instagramu i dalje traje, možemo je svi osvojiti plesnim koracima. Jeste li spremni za izazov? Let's dance!

Leave a comment

više