Search

Haljine s crvenog tepiha nagrada Oscar

Haljine s crvenog tepiha nagrada Oscar

Što su nosile glumice?

Tekst: Ana Pavić


Image: getty

Rijetko koja dodjela nagrada u Hollywoodu prođe bez nekih kontroverzi

Tako je prošlogodišnju dodjelu Oscara zasjenila kampanja #OscarSoWhite koja je pokrenuta zbog manjka nominacija za afroameričke glumce i glumice. Ovogodišnji skandal bio je nešto površnijeg karaktera, a u središtu se našla, medijski neokaljana holivudska veteranka Meryl Streep i Karl Lagerfeld. Nekoliko dana prije same dodjele mediji su počeli objavljivati svima znane haljine koje smo vidjeli na crvenom tepihu unatrag nekoliko godina. Uobičajena medijska praksa koja nas podsjeća na sve one skupocjene kreacije koje su glumice prešetavale ispred Kodak teatra. Povela se i tradicionalna rasprava o odabiru dizajnerskih kuća za nominirane glumice od kojih se standardno najviše očekuje u modnom pogledu. U tom moru natpisa pažnju svjetskih medija privukao je članak koji je objavio ugledni WWD, a u kojem je navedeno da je Meryl Streep došla u sukob s kućom Chanel radi kreacije za crveni tepih. Naime, Lagerfeld je navodno izjavio da je glumičin stilist zatražio od Lagerfelda da kreira haljinu za Streep međutim, prilikom realizacije glumica se predomislila te odlučila odjenuti haljinu druge kuće. Kao razlog je naveo pozamašan honorar koji bi glumica trebala dobiti od druge kuće za pojavljivanje u njihovoj kreaciji. U svom tipičnom stilu Lagerfeld je bez dlake na jeziku izjavio kako je Meryl Streep briljantna glumica, ali da je povukla jako jeftin potez. Streep se javno oglasila dan prije Oscara te prozvala WWD koji su u cijelosti objavili njezino obraćanje medijima i Lagerfeldu. U obraćanju, između ostalog, stoji da je sve izrečeno laž i da joj je s ovim tabloidnim tvrdnjama nanesena šteta. Streep je sinoć odjenula haljinu kuće Elie Saab.

Meryl Streep - Elie Saab

Pobjednica večeri, Emma Stone jedna je od rijetkih mladih glumica koja nije isključivo vezana za jednu kuću. Velik broj njenih kolegica imaju unosne ugovore s modnim kućama koji ih obvezuju na odijevanje njihovih kreacija, dok Emma koketira sa svim brendovima na tržištu i time nas uvijek drži u neizvjesnosti oko svog odabira. Oscara je jučer primila u tipičnom izdanju zlatnog doba Hollywooda. Zlatnu klasiku s pomakom potpisuje kuća Givenchy. Pohvale idu za makeup koji je naglasio moderan pristup ovom vječnom looku.

Emma Stone

Kada govorimo o suradnjama između kuća i glumica ne možemo zaboraviti Aliciju Vikander i Michelle Williams koje su zaštitna lica kuće Louis Vuitton. Ova suradnja donosi prilično dobre rezultate, za razliku od one koju Jennifer Lawrence ima s kućom Dior. Alicia je sinoć ostavila snažan dojam u haljini od crne čipke koja je pomalo podsjećala na haljine plesačica flamenca, dok se Michelle odlučila za minimalističku crno-bijelu toaletu s V izrezom.

Prekrasna je bila Isabelle Huppert u svjetlucavoj haljini boje leda s potpisom kuće Armani Privé. Za dobrog starog Armanija se odlučila i Nicole Kidman. Dakota Johnsson je svoju vjernost iskazala Alessandru Micheleu te odjenula zlatnu svilenu haljinu kuće Gucci, dok je Scarlet Johansson na crveni tepih vratila Azzedinea Alaiju u romantičnoj kreaciji koju na prvu ne bismo pripisali ovom dizajneru.

Emma Stone - Givenchy Couture

Charlize Theron - Dior Couture

Viola Davis - Armani Prive

Michelle Williams - Louis VuittonNicole Kidman - Armani Prive

Halle Berry - Versace

Salma Hayek - Alexander McQueen

Scarlett Johansson - Azzedine Alaia

Alicia Vikander - Louis Vuitton

Laura Dern - RodarteDakota Johnson - Gucci

Janelle Monae - Elie Saab

Kirsten Dunst - Dior Couture

Taraji P. Henson - Alberta Ferretti

Leslie Mann - Zac Posen

Emma Roberts - Armani vintage

Karlie Kloss - Stella McCartney

Isabelle Huppert - Armani Prive

Ruth Negga - Valentino

Hailee Stanfield - Ralph & Russo

Related articles

Buro 24/7 Selection

više