Search

Hermès ima prvu torbu od veganske kože. Pogledajte kako izgleda

Hermès ima prvu torbu od veganske kože. Pogledajte kako izgleda

Tekst: BURO.

Posljednje tri godine Hermès radi na projektu koji je najavljen ovaj tjedan i koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Radi se o prvoj torbi od veganske kože koju su proizveli u suradnji s tvrtkom MycoWorks. Ovo je tvrtka koja istražuje i proizvodi kože biljnog porijekla te je putna torba “Victoria” u novoj verziji načinjena od kože dobivene preradom gljiva.

Torba će se naći u prodaji krajem 2021. i jako je napredan potez za kuću koja svoje kompletno poslovanje temelji na prodaji torbi načinjenih od egzotičnih koža. Istraživanja pokazuju da se sve više ljudi okreće humanijim i ekološki osviještenim proizvodima te je samo pitanje vremena kada će bojkotirati industriju egzotičnih koža.

Iako iz Hermèsa kažu da neće ukinuti svoju standardnu ponudu već će kupcima ponuditi eko-friendly opcije, pitanje je koliko će još trend egzotičnih koža trajati. Prisjetimo se samo borbe oko pravog krzna koja je bila duga i naporna, ali je konačno urodila plodom te većina kuća danas koristi umjetno krzno u svojim kolekcijama. Budućnost mode je sigurno u humanijim opcijama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više