Search

Izbor Büro 24/7 redakcije: najbolje odjevene na Met Gali 2018.

Izbor Büro 24/7 redakcije: najbolje odjevene na Met Gali 2018.

Elegancija u kaosu

Tekst: A.P.


Image: Getty/Guliver

Kada u prostoriju stavite sve svjetske dizajnere, hrpu modela i poznatih lica i date im temu s kojom moda koketira već desetljećima, očekivat ćete da će se iz svega izroditi nešto estetski oku ugodno. Mnogi su mediji složni u jednom, sinoć održana Met Gala je isporučila neka od najčudnijih modnih izdanja koja su graničila sa zdravim razumom. U osvrtu na crveni tepih već smo napisali da je tematsko odijevanje zahtjevno te da na Met Gali za rezultat ima ili potpuno negiranje teme ili kostimiranje. Dokaz tome su fotografije sa sinoćnje gala večeri na kojima se jasno vidi da su neke dame ignorirale zadanu temu izložbe, dok su neke doslovno shvatile poveznicu katolicizma i mode te su se odjenule kao da su krenule na kakav party tematike "Nuns with Guns". U moru svega što smo vidjeli izdvojili smo tek četiri dame. Pogledajte ih u nastavku:

Kate Moss - Saint Laurent Paris

Kate Moss

Moss je sinoć imala veliki povratak, ne samo na Met Galu već na američko tlo gdje nije smjela kročiti godinama zbog kokainskog skandala iz 2010. Kao ambasadorica kuće Saint Laurent Kate je odjenula klasik s kojim će rijetko koja ženi pogriješiti, a koji je forte ove kuće. Radi se o minijaturnoj crnoj haljini koja je ukrašena perjem na ovratniku. Look je upotpunila s crnim sandalama i crnom YSL torbicom.

Sienna Miller - Louis Vuitton

sienna miller

Sienna Miller je uvijek jedan od najbolje odjevenih žena na svakom eventu koji pohodi. Sienna ima stila i to je ono što spašava njezine stiliste pri konzultacijama i odabiru kreacija koje će nositi na neko događanje. Sinoć je odabrala iznimno jednostavnu kombinaciju koja je bila pravi odmor za oči - bijeli top dugih rukava je uparila sa svjetlucavom zlatnom suknjom kuće Louis Vuitton. Stajling je zaokružila s nakitom za kosu i ogrlicom draguljarske kuće Fred Leighton i Jimmy Choo clutch torbom.

Greta Gerwig - The Row

greta gerwig

Gerwig je jedna od rijetkih koja je temu događaja iznijela na jako smiren i dostojanstven način. Jednostavna i efektna kreacija imitira kroj haljine iz jesenske kolekcije kuće The Row, ali je za ovu prigodu pretvorena u neku modernu uniformu opatica, barem kako je vide sestre Olsen. Sve se događa u slojevima i igranju volumenom. Ispod haljine od crne svile Gerwig je odjenula bijelu svilenu bluzu puf rukava koja je dodala na volumenu cijelog looka. Kao dodatak je ponijela decentan zlatni rajf i predimenzionirani prsten.

Alicia Vikander - Louis Vuitton

Alicia Vikander

Dizajn kuće Louis Vuitton je uvijek prepoznatljiv na crvenom tepihu. Izdvaja se određenom dozom hladne estetike koja koketira s futurističkim detaljima. Estetika brenda se jasno vidi i kroz žene koje odabiru kao ambasadorice. Alicia Vikander izgleda kao slatkica, ali na crvenom tepihu uvijek djeluje jako enigmatično i smireno. S tim na umu vjerojatno ni ne postoji bolja osoba koja može iznijeti Ghesquiereov dizajn u ovim prigodama. Njena haljina je sinoć bila iznimno jednostavna s dodatkom bijelog bolera s volanima i crnih kožnih rukavica. Velika doza privlačnosti ovog looka počiva na Alicijinom poziranju i držanju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više