Search

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju

Nosiv dizajn s pomakom

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Gruzijski brend Janashia jedan je od onih čija nas je esetetika osvojila na prvu. A nismo ni jedini, jer ovom četiri godina starom brendu, kojeg je osnovala 43-godišnja dizajnerica Gvantsa Janashia, popularnost raste iz dana u dan, pogotovo otkad je modni svijet počeo oplakivati odlazak kreatorice Phoebe Philo iz francuske modne kuće Celine. Janashia se u ranoj dobi preselila u Pariz kako bi studirala modni dizajn i styling na školi "Paris American Academy". Dugogodišnja posvećenost tom zvanju, kao i sveobuhvatno poznavanje modnog marketinga i svijeta umjetnosti usmjeravali su je ka uspostavljanju modnog brenda, u čemu je naposljetku i uspjela.

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 1)

Inspiraciju za svoj brend, dizajnerica crpi iz različitih kreativnih domena poput filma, glazbe, umjetnosti, kao i stila pojedinaca te svakodnevnog okruženja koje za nju predstavlja izvor nadahnuća. U svojem dizajnu koristi vibrantne boje i tkanine, a njezine kolekcije mogle bi se okarakterizirati kao eklektične s obzirom na to da je unutar jedne kolekcije pomiješano nekoliko različitih vremenskih razdoblja, kao i stilova.

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 2)

Da je dizajn brenda eklektičan, potvrđuje i činjenica što dizajnerica svoju odjeću naziva retro-futurističkom. Kako bi stvorila budućnost, dizajnerica se ne libi zaviriti u prošlost i svoj suvremeni dizajn oplemeniti s tradicijom te mu tako dati retro-futuristički prizvuk o kojem govori. Svojevrstan trademark gruzijske modne marke su svilena odijela, a u kolekcijama se pojavljuju i blejzer-haljine, asimetrične suknje, kao i košulje s pufastim rukavima u duhu 80-ih godina prošlog stoljeća.

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 3)

Kreatorica odvažno kombinira lagane i "teške" materijale: od prozirnih izrađuje komade idealne za ljeto, dok od vune stvara modele kojima se može ugrijati i u najhladnije zimske dane. Koliko god su možda siluete ovog brenda zanimljive i uzbudljive, dizajnerica uvijek polazi od toga da bi sve njezine kreacije kupci ipak trebali nositi, tako da se pojam nosivosti i funkcionalnosti stavlja ispred svega.

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 4)

 

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 5)

 

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 6)

 

Janashia je uzbudljiv brend na koji biste trebali obratiti pažnju (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više