Search

Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji

Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji

Tekst: D.D.


Image: Jayjes

Odrastanje na Siciliji, barem iz sadašnje perspektive, čini nam se idiličnim i uopće nas ne čudi da je, ponukana otočnom atmosferom, talentirana Jessica D'Urso našla svoje mjesto pod suncem u modnom dizajnu. I to kupaćih kostima. Još od malih nogu je kreirala odjeću za svoje Barbie lutke od ručnika, krpi i marami koje je krala majci da bi se naposljetku odlučila da joj to postane i karijera - s 19 godina odselila je u Lecce te tamo završila studij modnog dizajna na Istituto Cordella International Fashion School.

Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji (фото 1)

Nakon što je iskustvo skupljala kao asistentica stilista talijanskim glazbenicima kao što su J-ax i Lorenzo Fragola, Sicilijanka je shvatila da je vrijeme za nove pothvate te se preselila u Milanu gdje je radila kao stilistica, visual merchandiser, 3D dizajner te iskustvo po iskustvo shvaćala kako joj je ultimativni cilj osnovati vlastiti brend. Tako je prije nešto više od godine dana nastao Jayjes - brend kupaćih kostima kojemu je cilj naglasiti istinsku, unutarnju ljepotu svake žene.

Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji (фото 2)
Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji (фото 3)

Nakon godina razvijanja svoje vizije shvatila je da je njezina prava misija kroz svoje kreacije pokazati odvažnost, eleganciju, senzualnost i samokontrolu - osobine za koje smatra da bi svaka žena trebala iskazivati. Svaka je kreacija rezultat pažljivog istraživanja trendova i materijala, zatim se prelazi na skiciranje, krojenje te naposljetku i osmišljavanje detalja koji će njezine kupaće kostime činiti funkcionalnima, ali i jedinstvenima.

Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji (фото 4)

Njezini komadi kreću se od onih potpuno minimalističkih, jednodijelnih pa sve do dvodijelnih modela s drapiranim ramenima u retro stilu. Vječna inspiracija su joj, kako navodi, žene i ljubav prema rodnoj Siciliji, a svi komadi se izrađuju u Italiji.

Jednostavni i retro modeli kupaćih kostima natjerali su nas na maštanje o godišnjem odmoru na Siciliji (фото 5)

Njezin brend također posluje po najvišim etičkim standardima te je sustainable, a to su prepoznali u rovinjskom concept storeu SALT u kojem se capsule kolekcija može nabaviti. Riječ je o modelima bikinija Irva i Baky, jednodijelnom Jane, maloj bucket torbici Jina te kimono košulji Sofia koji najbolje predstavljaju opušteni i stylish lifestyle kojeg ovaj brend promovira (a kojeg želimo živjeti).

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više