Traži

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen?

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen?

Oko njih se stvorio veliki buzz

Tekst: D.D.


Fotografija: Cecilie Bahnsen

Danska dizajnerica s kolekcijama je za jesen/zimu 2018. i proljeće/ljeto 2019. zaista pogodila - bajkovite haljine njezina luksuznog modnog brenda s bazom u Kopenhagenu postale su predmet žudnje brojnih insajderica. Cecilie Bahnsen ubrzo se tako našla na listama svjetskih medija kao jedna od dizajnerica na koju trebate obratiti pažnju, uz bok s Rejinom Pyo i Magdom Butrym. Jednostavna paleta boja, upečatljiva silueta i basic materijali koje koristi za svoje haljine našli su svoj put do Leandre Medine Cohen, fashionistice i vlasnice lifestyle portala Man Repeller, a danska manekenka Caroline Brasch (danas Bille Brahe) odala joj je najveću počast kad ju je u kolovozu zamolila ne samo da dizajnira njezinu vjenčanicu, već i haljine za njezine djeveruše među kojima je bila i Helena Christensen. Fotografije su objavljene na stranicama Voguea, a sve oči svijeta bile su uperene na 33-godišnjicu dizajnericu.

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 1)

Tako je, sa samo četiri predstavljene kolekcije, postala prepoznatljivo ime danskog modnog dizajna, a priznata je i od strane struke - prošle godine bila je jedna od finalistica izbora LVMH-a za mlade nade dizajna. Bahnsen je studirala na londonskom Royal College of Art, a svoje je vještine brusila radeći u haute couture studijima kuća Dior i John Galliano, a prije nego što je osnovala svoj brend bila je dio dizajnerskog tima u Erdemu. Baš su zato svi njezini komadi, koje je prikazala na Tjednu mode u Kopenhagenu, izrađeni ručno, tradicionalnim tehnikama, a ističu se detaljima poput prošivima i vezom.

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 2)

Ove zaista unikatne haljine odišu nekakvom girly ženstvenošću, a zbog njihove skulpturalne i moderne siluete nemoguće ih je ne primijetiti. No, ta svoja umjetnička dijela od tkanine, Bahnsen kombinira s t-shirtom, debelim pletenim puloverom i robusnim gležnjačama, zbog čega je jasno da obraća mlađoj cool publici. Među njezinim kupcima, dakako, najviše je stylish Skandinavki koje cijene minimalizam koje njezine kreacije nose. Danska je zemlja bogata odličnim dizajnom pa ne čudi kako je ova kreativka najavila da će u budućnosti kreirati i obuću, torbe te nakit. Nakon što smo se zaljubili u kreacije od organze s pufastim rukavima, babydoll haljine i one svilene s prošivima, moramo priznati kako jedva čekamo bilo koji novi komad iz radionice Cecilie Bahnsen.

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 3)

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 4)

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 5)

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 6)

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 7)

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 8)

Jeste li već primijetili bajkovite haljine danske dizajnerice Cecilie Bahnsen? (фото 9)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više