Search

Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo!

Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo!

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Maygel Coronel

Unatrag nekoliko sezona kupaći kostimi više nisu samo odjevni predmet u kojem ćete skočiti u more ili bazen, već su pravi modni statement komadi čijem se dizajnu pridaje velika pozornost. Jedna od takvih dizajnerica, koja je otišla dalje od samo trokutića za gornji dio tijela je i Maygel Coronel, Kolumbijka koja stvara elegantan i svjež swimwear.

Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 1)
Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 2)
Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 3)

Tajna je u detaljima, od kojih kreatorica preferira ženstvene sitne volane (ali i one voluminozne), pufaste rukave i čvorove, a baš zbog toga je paleta boja u kojoj stvara svoje jednodijelne i dvodijelne kupaće kostime prigušena - neutralne nijanse, crna, bijela, boja cigle...

Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 4)
Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 5)

Isto tako, kad se izuzmu upečatljivi detalji poput over the top naramenica ili slojevi volana oko dekoltea, riječ je o jednostavnim krojevima. Kupaći kostimi, od kojih većinu krase gaćice visokog struka (retro model i ove godine su in), izrađuju se ručno u Kolumbiji i to od eco-friendly lyrce.

Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 6)
Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 7)

Čitava ideja iza osnivanja brenda, prije tri godine, bila je stvoriti kupaće kostime za žene i za život pod suncem. Siluete su tako prilagođene različitim figurama, što je vidljivo i u kampanjama brenda, a cilj je bio kreirati badiće koji će se stopiti s kožom žene koja ga nosi.

Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 8)
Kupaći kostimi ili umjetnička djela? Ne znamo, ali ih želimo! (фото 9)

Zato su modeli iznimno udobni, što je dodatan plus komadima u kojima za vrijeme godišnjeg odmora znamo provoditi i po nekoliko sati. Iako je dizajn stavljen u prvi plan, funkcionalnosti ovim komadima ne manjka, a kolekciji su pridodane i haljine za plažu, bluze te rajfovi.

Leave a comment

više