Search

Laura, Yara i Indya su mlade glumice s odličnim stilom koje oblikuju svijet mode

Laura, Yara i Indya su mlade glumice s odličnim stilom koje oblikuju svijet mode

Nakon što je Zendaya prošle godine pokorila modni svijet, dobili smo još tri celebrity ikone

Tekst: D.D.


Image: Getty Images

Prema istraživanju online platforme Lyst prošle godine su dvije najutjecajnije mlade djevojke u svijetu mode bile Zendaya i Millie Bobby Brown. Nakon što su ostvarile unosne suradnje s modnim kućama te se krasile editorijale i naslovnice glossy magazina, pripadnici medija i modne elite sve su više pažnje počeli obraćati i na neke druge mlade glumačke nade koje možda nisu toliko eksponirane. Među tim celebrity damama, kojima je vrlo brzo pripisan epitet stilskih ikona, nalaze se i tri glumice koje smo mi izdvojili, a o tome koliko ih voli fashion ekipa svjedoči i činjenica da su sve ove godine dobile pozivnicu za najvažniji modni događaj godine - Met Galu.

Laura Harrier

Ova 29-godišnjakinja porijeklom iz Illinoisa, američki Midwest napustila je prije desetak godina kako bi ganjala modnu karijeru u New Yorku. Iako je bila uspješna, Amerikanka se ipak odlučila vratiti svojoj prvoj strasti - glumi, a da joj dobro ide svjedoče i blockbuster naslovi poput "Spider-Man: Homecoming" i "BlacKkKlansman" u kojima se imala uloge. No, osim talentom i iznimnom ljepotom, ova se uspješna dama ističe i odličnim smislom za modu koji su primijetili urednici magazina kao što su Wonderland, L'Officiel Paris, InStyle i Teen Vogue čije je naslovnice krasila u posljednjih godinu dana. S obzirom na to da na Instagram profilu broji više od pola milijuna fanova ne čudi da je postala ambasadorica talijanskog brenda nakita Bvlgari te sudjelovala u kampanjama kuća Louis Vuitton i Calvin Klein. Harrier je djevojka koja njeguje damski i chic look, a jedan od njezinih upečatljivijih odabira je crvena haljina s potpisom brenda Khaite, koju je nosila na dodjeli nagrada CFDA.

Yara Shahidi

Tinejdžerici, koja je nedavno ostvarila svoju prvu glavnu ulogu u Netflixovu filmu "The Sun Is Also A Star, nisu nepoznanica svjetla reflektora. Svoju je karijeru ova 19-godišnjakinja počela glumeći u reklama i to od šeste godine, a globalnu slavu donijele su joj uloge u TV serijalima "Black-ish" i "Grown-ish". Uz to što uspješno pliva u glumačkim vodama, pripadnica generacije Z, koju na Instagramu gotovo 4 milijuna obožavatelja, koristi svoj utjecaj i za ostvarivanje različitih ciljeva. Politički je aktivna te je, u suradnji s progresivnom medijskom kompanijom NowThis, osnovala "Eighteen x 18" - platformu koja bi trebala potaknuti njezine vršnjake na glasanje. S time je zaokupila pozornost bivše prve dame SAD-a Michelle Obame koja joj je napisala pismo preporuke za Harvard, na kojem Shahidi studira, a imala je priliku i intervjuirati političarku Hillary Clinton za Teen Vogue. Američka glumica i aktivistica upečatljiva je i po svojem fashion-forward modnom stilu - usudi se nositi odvažne komade poput onih ukrašenih perjem i šljokicama kakve bira za crveni tepih, a u njezinom ormaru visi odjeća s potpisom Chanela, Prade, Alexandera Wanga, Prabala Gurunga, Off-Whitea, Monsea i drugih. Zbog svojeg stila prošle je godine završila na listi najbolje odjevenih dama po odabiru Net-a-Portera.

Indya Moore

Rodom iz New Yorka, Moore su mediji do sad poznavali po glumačkom ostvarenju u serijalu "Pose", međutim prije mjesec dana upisali su se povijest kao prva transrodna na naslovnici američkog izdanja magazina Elle. Kao predstavnici transrodnih i non-binary osoba, veoma su aktivni u podizanju svijesti o problemima koje prate te skupine (u tinejdžerskim godinama su napustili obiteljski dom zbog nerazumijevanja roditelja te su od tad živjeli po udomiteljskim obiteljima), a zbog svega što predstavljaju mladim generacijama magazin "Time" ih je proglasio jednim od najutjecajnijih osoba na svijetu u 2019. godini. Osim glumačke, ostvarili su i zavidnu modnu karijeru (zastupa ih IMG) te su između ostalog krasili editorijale magazina "The Cut" i španjolske verzije "Voguea". Uslijedili su i angažmani za kampanje linije nakita kuće Louis Vuitton te donjeg rublja brenda Calvin Klein. Broj followera na društvenoj mreži Instagram im raste iz dana u dana, kao i zanimanje svjetskih brendova za Moore koji njeguju boemski modni stil.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više