Search

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim?

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim?

Nostalgija na vrhuncu

Tekst: A.P.


Da je Instagram već neko vrijeme u teškoj nostalgiji za 90-im godinama jasno je svakom tko svakodnevno "visi" na ovoj društvenoj mreži

Postovi se posvećuju razbarušenom stilu Winone Ryder, bad boy spiki Johnnyja Deppa, klincu Leonardu Di Capriju koji je tada haračio New Yorkom kao mladi i perspektivni glumac, mlađahnoj Drew Barrymore koja je većinu 90-ih provela s tratinčicama u kosi svlačeći košulje, prezgodnoj Liv Tyler i naravno kraljicama 90-ih godina - supermodelima. Koliko je ta nostalgija jaka dokazuje i nedavno održana revija kuće Versace kada su pistom prošetale Carla, Cindy, Naomi, Claudia i Helena i u roku od sat vremena stvorile takvu pomutnju na društvenim mrežama, ravnu onoj kakvu danas stvara Kim K. i cijela svita sestara, rodbine i potomaka obitelji Kardashian.

Jasno je da su ove djevojke bile zvijezde. Veće zvijezde od dizajnera čije su revije nosile, ali i većine glumica i pjevačica koje su u to vrijeme bile aktualne. Svi su željeli biti u blizini supermodela. Tulumariti s njima, očešati se od koju u prolazu u nekom pariškom restoranu, a imati jednu od njih za djevojku je, pretpostavljamo, značilo biti najveći igrač na društvenoj sceni. Kako to biva u svijetu bogatih i slavnih ljepotice su uglavnom padale na bogate rock zvijezde i glumce s kojima su redovno punile stranice tabloida, što im je samo dodatno povećavalo cijenu angažmana i dalo na popularnosti. Koji su parovi bili najpoznatiji?

Kate Moss - Johnny Depp

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 1)

Miljenici Instagrama i kultni par 90-ih godina ostat će zauvijek zapamćeni po partyjima, stilu i svađama koje su za rezultat imale porazbijane hotelske sobe. Upoznali su se u jednom njujorškom baru na koncertu i otad su postali nerazdvojni. Veza koja je bila puna uspona i padova, natopljena alkoholom i drogama potrajala je četiri godine, dok Johnny nije odlučio da je kraj. Moss je kasnije priznala da je nakon prekida plakala punih godinu dana i da je bila potpuno izgubljena.

Stephanie Seymour - Axl Rose

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 2)

Generacije su plakale na videospot pjesme "November Rain", a vjenčanica koju je Seymour nosila u spotu bila je jedna od traženijih u američkim vjenčanim salonima. Ovo je bila klasična priča rock zvijezde i modela, također potpomognuta opijatima svih vrsta. Na njihovim svađama i tučama tabloidi su zaradili pravo bogatstvo. Seymour je pobjegla od Rosea u naručje bogatog poduzetnika Petera Branta s kojim je i danas u braku.

Cindy Crawford - Richard Gere

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 3)

Cindy je nedavno priznala da njen brak s Gereom nije uspio jer je bila premlada. Naime, manekenka je tada imala 25 godina, a Gere 42. Iako su bili miljenici Hollywooda i jedan od najvrućih parova na crvenom tepihu, brak je okončan nakon četiri godine.

Helena Christensen - Michael Hutchence

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 4)

Prezgodni pjevač australske skupine INXS i ljepotica koja je očarala svijet u spotu "Wicked Games" hodali su četiri godine. Prije Helene, Michael je bio u dugogodišnjoj vezi s Kylie Minogue koju je, po pisanju medija, obožavao. Helena je u to vrijeme bila na vrhuncu slave, baš kao i on. Bili su česti gosti glamuroznih partyja diljem svijeta i česta meta paparazzija. Vezu je prekinuo Hutchence na iznenađenje svoje obitelji, pogotovo oca koji je kazao da je šokiran što ostavlja Helenu zbog britanske voditeljice Paule Yates.

Claudia Schiffer - David Copperfield

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 5)

Lagerfeldova zamjena za Brigitte Bardot i poznati iluzionist bili su zaručeni šest godina. Veza je bila lišena skandala iako su bili iznimno medijski zanimljiv par. Upoznali su se na jednoj od njegovih predstava kada je David pozvao Claudiju da mu se pridruži na bini i asistira u izvođenju trika.


Carla Bruni - Eric Clapton - Mick Jagger

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 6)

Ovaj ljubavni trokut je skoro narušio odnose između Erica Claptona i Micka Jaggera. Naime 23-godišnja Bruni je hodala s Claptonom kada ju je zamijetio Jagger. Clapton je tada navodno zamolio Jaggera da se kloni lijepe manekenke jer je bio zaljubljen u nju. Jagger ga nije poslušao i on i Bruni su započeli strastvenu aferu. Trebamo li napomenuti da je Jagger tada bio u braku s Jerry Hall?

Linda Evangelista - Kyle MacLachlan

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 7)

Veza poznatog glumca i manekenke potrajala je punih šest godina. Glumac to doba opisuje kao najbolju zabavu njegovog života i otvorenje sasvim novog svijeta koji nije poznavao prije nego je sreo Evangelistu. Ona je u to vrijeme bila predvodnica supermodela, prekrasna kameleonka koja je bila poznata po promjenama frizura i boja kose i diva stavu. Svi se sjećamo njene izjave da se ne diže iz kreveta ispod 10 tisuća dolara. Vezu su prekinuli jer su se udaljili, kazao je MacLachlan. Nije se imao namjeru ženiti, a Linda se već prebacila na francuskog poslovnjaka u čijem je naručju snimljena na jahti u Saint Tropezu.

Christy Turlington - Christian Slater

Ljubavne veze supermodela 90-ih još žive na Instagramu. Tko je hodao s kim? (фото 8)

Slater je 90-ih bio zločesti dečko velikih ekrana, a Christy najplaćenija djevojka famozne četvorke. Slatera možete vidjeti u odličnom dokumentarcu koji prati Cindy i Naomi tijekom Tjedana mode 90-ih. Veza nije trajala predugo te su potiho raskinuli nakon godinu dana.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više