Search

Luksuzne trenirke nizozemske dizajnerice Daniëlle Cathari su sve što želimo nositi ovih dana

Luksuzne trenirke nizozemske dizajnerice Daniëlle Cathari su sve što želimo nositi ovih dana

Jesu li se i dizajneri počeli prilagođavati #ostajemdoma outfitima?

Tekst: T.L.


Image: Daniëlle Cathari

Odavno je poznato da modni svijet ima sposobnost brzo se prilagoditi novim situacijama. Nije trebalo proći mnogo vremena, a na društvenim su mrežama osvanuli profili poput "Working From Home Fits" na kojima ljudi dijele svoje radne outfite iz karantene, a izrazi poput WFH outfit (ili working from home outfit) te home style zamijenili su dobar stari street style. Jedan od razloga je taj što malo tko ovih dana mari za modu, a drugi (i svakako važniji) jest taj što rijetki svoje slobodno vrijeme provode na gradskim ulicama.

Nije trebalo proći mnogo vremena, a da se novonastaloj situaciji ne prilagode i modni mediji koji su vam prestali savjetovati da kupujete proljetne haljine i sandale, a krizi su se počeli prilagođavati i modni dizajneri koji su u svojim novim kolekcijama odlučili ponuditi odjeću - koja će se nositi. Naravno, riječ je o udobnim trenirkama, vrećastim hoodicama, pamučnim T-shirtima i ležernim kratkim hlačicama. Jednu od takvih #ostajemdoma kolekcija za proljeće/ljeto 2020. izbacila je i nizozemska dizajnerica u usponu Daniëlle Cathari koja je otprije poznata po sjajnim suradnjama s poznatim sportskim brendovima kao što je adidas Originals.

Luksuzne trenirke nizozemske dizajnerice Daniëlle Cathari su sve što želimo nositi ovih dana (фото 1)

Kolekcija je, naime, predstavljena na Tjednu mode u Amsterdamu početkom mjeseca prije nego što se kriza s koronavirusom u Europi rasplamasala, no upravo je njezina kampanja koju su objavili mnogi svjetski magazini dokaz da bi se dizajneri u bližoj budućnosti možda trebali prilagoditi i pozabaviti WFH modom. Ako trenutno postoji interes za kupovinom odjeće, onda je to definitivno udobna, mekana i utješna odjeća stvorena za boravak kod kuće, a koja se sastoji od kvalitetnih esencijalnih komada. Hoće li ova kriza potrajati toliko dugo da više nitko neće kupovati svečane haljine i sandale s potpeticama jer ih neće imati gdje nositi? Ne znamo, zasad držimo fige da se takav scenarij ipak neće ostvariti. No, ako potraje, modna će se industrija svakako trebati prilagoditi kako bi opstala.

Luksuzne trenirke nizozemske dizajnerice Daniëlle Cathari su sve što želimo nositi ovih dana (фото 2)

Luksuzne trenirke nizozemske dizajnerice Daniëlle Cathari su sve što želimo nositi ovih dana (фото 3)

Luksuzne trenirke nizozemske dizajnerice Daniëlle Cathari su sve što želimo nositi ovih dana (фото 4)

Leave a comment

više