Search

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade

Tekst: BURO.


Čudna godina koja nam je već na izmaku, promijenila je mnogo toga. Kazat će vam to i Marijana Batinić kojoj posao nalaže stalno pojavljivanje u javnosti i angažmane na eventima (kojih više nema). Prosinac je na hrvatskoj društvenoj sceni obično bio mjesec ispunjen eventima i partyjima i činilo se da proleti u trenu u nekoj izmaglici novih i starih i lica, koncerata, kuhanog vina iza posla koje se pretvori u večernje piće, i tako u krug. Promijenilo se dosta toga i u ovoj novoj normali kako je nazivaju, život teče drugačije.

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 1)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 2)

Prosinac je u modi neslužbeno bio i mjesec "haljine". Naravno da su prednost uvijek imale ekstravagantnije kombinacije jer ako je postojao mjesec u kojem ste mogli hodati gradom u perju, šljokicama i baršunu, to je bio kraj godine kada je "svečano" bio osnovni kriterij za odabir odjeće. Shopping navike su se također promijenile te i sama Marijana nam kaže da isključivo kupuje praktične i kvalitetne komade koji ne ovise o jednoj sezoni već ih kupuje „za život“. „S godinama mi je kvaliteta postala izuzetno važna. Prije sam znala gomilati odjeću, ali sada jako pazim na kvalitetu materijala, kroj, namjenu. Ne bacam novac na nešto što će ostati u dnu ormara ili na nešto što ću odjenuti samo jedan put. Prednost dajem klasicima poput dobro krojenog kaputa, odijela, upečatljivog para hlača ili elegantne suknje koje mogu kombinirati s ostatkom ormara. U Moni sam nedavno kupila fantastičan vojnički kaput iz kojeg se ne izvlačim sada kad je zahladilo. Nosim ga s trapericama, suknjama i znam da će mi dobro doći i sljedeće godine jer je model doista bezvremenski“ – kazala nam je.

Pored kaputa je na svoju shopping listu stavila još nekoliko komada koje nam je izdvojila u nastavku:

KOMPLET OD TVIDA

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 3)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 4)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 5)

Ovo je doista klasik i možete ga nositi raspareno i zajedno. Blejzer ću nositi i na proljeće u kombinaciji s bijelom košuljom i trapericama, a bermude odlično pristaju s crnom dolčevitom ili mekanim oversized pletivom. Visoke čizme od mekane nabrane kože ili vojnički model savršeno će upotpuniti ovu kombinaciju.

KAPUT S VELIKIM REMENOM

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 6)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 7)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 8)

Jako volim kapute, pogotovo ak su kvalitetni i primamljivog kroja koji me dobro odijeva. Ovo je klasičan model koji pristaje na sve i malo je šireg kroja te se u njega možete zamotati kao da se radi o nekoj mekanoj toploj dekici. Remen je upečatljiv i daje mu potrebnu formu ako želite nešto stroži izgled. Odličan izbor za svaki dan.

VOJNIČKI KAPUT

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 9)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 10)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 11)

Ovaj kaput u vojničkom stilu sam već nabavila i odlično me služi. Volim tu strogoću i formu koju ima te podigne i najobičnije traperice i vestu.

SLIM FIT HLAČE

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 12)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 13)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 14)

Često nosim hlače i preferiram elegantne krojeve. Ovo je paperbag model koji pristaje uz košulje i majice u proljetnoj sezoni isto kao i uz pletiva u hladnoj sezoni. Jako mi je zanimljiv detalj kopčanja s vezicama, a i izrađene su od čiste vune što ih čini komadom za koji sam sigurna da će mi potrajati i da se neće uništiti nakon nekoliko pranja i nošenja. Stvarno cijenim kvalitetu u ovim godinama i važno mi je da je odjeća investicija a ne shopping hir.

SUKNJA NA PREKLOP

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 15)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 16)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 17)

Svi imamo neki komad za „kad ovo sve prođe“ fazu. Za mene je to ova suknja. Ne nosim ih u zadnje vrijeme jer je situacija jednostavno takva da nemamo neku priliku za sređivanje, a ovaj komad je šteta ne izvesti u neki restoran ili na događanje. Kroj je prekrasan i vizualno produžuje noge. Nosila bih je uz košulju ili neki minimalistički bodi.

BLEJZER S DVOREDNIM KOPČANJEM

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 18)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 19)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 20)

Dobar sako vas može poslužiti u svakoj situaciji. Nosim ih kao dio odijela, kao gornji dio uz traperice ili nekad umjesto jakne na midi haljine. Ovaj je klasičnog kroja i s klasičnim uzorkom prugica koji ne ovisi o trendovima već je uvijek u modi.

KOŽNE HLAČE

Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 21)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 22)
Marijana Batinić nam je odabrala svoje najdraže jesenske komade (фото 23)

Kožne hlače su statement i komad koji je nositelj svake odjevne kombinacije. Ove su napravljene od čvrste debele kože i za ukras imaju vezice na gležnjevima koje se vežu u mašnu. Kako nisam tip koji voli komplicirati sa stylinzima, ove ću hlače kombinirati s dugim džemperima, košuljama i dolčevitama. Naravno dok ne dođemo opet u fazu da imamo gdje za otići i srediti se.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više