Search

Milenijalca koji svoje šešire predstavlja putem Instagrama primijetila je i Rihanna

Milenijalca koji svoje šešire predstavlja putem Instagrama primijetila je i Rihanna

Klobučar s britanskom adresom

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Trenutačno se u modi izmijenjuju dva modna pravca - estetiku ružnog, polako, ali sigurno zamijenjuje preporod buržoazijske elegancije. Dva stila kao da dolaze s iz različitih svjetova, no opet imaju nešto zajedničko ili bolje rečeno, oboma nedostaje ista komponenta - boja. Čini se kako je to uočio i Benny Andallo, londonski klobučar. Andallo je jedan od tri stipendista Central Saint Martins koledža. Prijašnji su dobitnici ove prestižne stipendije Erdem Moralıoğlu i Aitor Throup. Izučavao je mušku modu na čuvenom britanskom koledžu, no ono čime se istaknuo među svojim vršnjacima su šeširi. Klobučarstvo je višestoljetno tradicionalno umijeće u Velikoj Britaniji. Kroz razdoblja se mijenjalo i moderniziralo, a klobučari, stvarni kao i fiktivni, zauzimaju posebno mjesto u britanskoj kulturi. Philipp Treacy, primjerice, već godinama stvara veličanstvene instalacije za kraljevsku obitelj.

Doduše, Andallo je njegov potencijalni nasljednik samo po pitanju jedinstvenosti šešira koje kreira. Istina, vojvotkinja od Cambridgea se možda ne bi pojavila u jednom od Andallovih šešira, no ima tko bi - Rihanna. "Nasir Mazhar mi je dopustio da skladištim neke svoje šešire u njegovom studiju. Jednom je primio privatnu poruku sa zahtjevom za kupovinu jednog od mojih šešira. Rekli su da je to za Rihannu. Srećom, kući sam baš imao jedan rezervni, pa je netko iz njenog tima došao u autu zamračenih stakala i kupio ga. Svakog dana provjeravam razne tabloide ne bih li ju napokon vidio u mojem šeširu", izjavio je dizajner za britanski magazin The Face.

I to tek šest mjeseci nakon što je počeo dizajnirati i šešire. Njegov Instagram profil gotovo se preko noći pretvorio iz osobnog albuma u najšareniji virtualni izlog. Psihodelični i često disproporcionalni šeširi pripadaju estetici koju dizajner naziva uncle (eng. ujak, stric). Tek što smo iz ormara izbacili "dad" tenisice, njegov kitnjasti brat već nam je krenuo puniti police svojim urnebesnim šeširima.

Leave a comment

više