Traži

Modni stil: Anita Dujić

Vintage komadi stoje joj besprijekorno!


Fotografija: Foto: John Pavlish

Poznati model i blogerica Anita Dujić zasigurno je jedna od najbolje odjevenih Hrvatica. Neovisno o tome uhvatite li ju u gradu, na putu prema poslu ili eventu, uvijek će vas zanimati što nosi na sebi. Najviše pohvala dajemo joj zbog toga što se prvenstveno odijeva po svom unutarnjem osjećaju, za što znamo da je ključ dobre kombinacije i odličnog izgleda. Često je možemo vidjeti i u komadima hrvatskih dizajnera koje voli nositi, ali ovaj put Anita je u prvi plan stavila svoju ljubav prema vintageu. A kako joj stoje vintage komadi? Ako nas pitate, besprijekorno!

Košulja Comme des Garçons, čizme Golden Goose, torba vlasništvo Paris Hilton (sve Das Charmes), remen Topshop

Rekli bismo da si pravi primjer 'it' djevojke na našoj sceni, također si na mnogim listama najbolje odjevenih. Kako se osjećaš kada pročitaš tako nešto o sebi?

Dosta ugodno! To je jedan lijepi kompliment, bez daljnjeg. Moda je sastavni dio mog života, moje osobnosti, isto kao i ljubav prema dizajnu, umjetnosti, arhitekturi, glazbi... Modu i odijevanje smatram igrom i dok god je tako uživat ću u tome, a ako usput i dobijem kompliment, to može biti samo bonus!

Koliku ulogu ima moda u tvom svakodnevnom životu? Koliko ti to dopušta tvoj ritam života ovih dana?

U ovom trenutku mi se čini da moda prožima moj svakodnevni život više nego ikad, koliko god mi je to teško balansirati s poslom koji trenutno radim. Mislim da je, zapravo, moja ljubav prema modi na testu ovih dana. Poprilično je teško izgledati fashion, odnosno 'effortless cool', da tako kažem, i istovremeno se osjećati maksimalno udobno dok provodim dane na prašnjavom setu, u studiju i policama s rekvizitom ili dok trčim na snimanja kad završim s ovim prvim. No, sve je to dio te igre, koja meni pričinjava zadovoljstvo. Nadam se da nikad neće prestati!

Bez čega nikada ujutro ne bi  izašla iz kuće?

Dobro, u dućan ispod zgrade idem svakakva, ali ako produžujem negdje dalje onda obavezno moram staviti, barem malo, rumenila... Dobro, i korektora... Moja dobra prijateljica zna reći da ti rumenilo da malo života i ja vjerujem u to. Jednostavno, osjećam se sigurnije s laganim, baznim make-upom. To mi je nekako kao i umiti se ujutro, dio osobne higijene. Isto kao što ne bih došla pred kolege u pidžami, tako i ovo.

'It' odjevni komad ljeta i zašto?

Bijela haljina. Zato što obožavam bijelu boju ljeti, a koja je neki slučajem i boja sezone, i zato što mi je haljina najdraži odjevni komad. S haljinom si 'safe', ja to tako volim reći. Ne zauzima previše mjesta u koferu, a odjeven si cijeli.

Haljina Ralph Lauren Collection, torba Lanvin, cipele Chloé, ogrlica Das Charmes (sve Das Charmes)

Koju odjevnu kombinaciju više nikada ne bi odjenula?

Nikada je poprilično konačna riječ, koja ograničava, a ja vjerujem u onu: nikad ne reci nikad, tako da mislim da ta kombinacija ne postoji.

Što je po tebi pojam seksepila?

Žena, i to ona koja drži do sebe, žena iz koje pršti samopouzdanje i žena koja voli samu sebe baš onakvu kakva je.

Nabroji tri 'it' djevojke sa svjetske scene čiji ti se stil sviđa!

Giovanna Battaglia, Hanneli Mustaparta i Kate Bosworth.

Haljina Laura Biagiotti, čizme Lanvin, prsten Das Charmes (sve Das Charmes), torba by Ivica

Haljina vintage Thierry Mugler, remen Malo, torba Louis Vuitton (sve Das Charmes), cipele Zara

Jakna vintage Moschino, suknja Allison Taylor, cipele Valentino, torba vintage Chanel (sve Das Charmes), sunčane naočale Cutler and Gross

Haljina Paul & Joe, cipele Prada, šešir 2B, prsten Das Charmes (sve Das Charmes)

Jakna Rick Owens, torba Giuseppe Zanotti 

Razgovarala: Tina Bačić
Foto: John Pavlish
Making of video i foto: Kristijan Antolović
Posebna zahvala vintage storeu Das Charmes (Tkalčićeva ulica 75a) 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar