Search

Modni stil: Dunja Ercegović

Modni stil: Dunja Ercegović

Kako se odijeva mlada pjevačica?


Image: John Pavlish

U novom izdanju naše rubrike "Modni stil" ugostili smo mladu kantautoricu iz Splita, Dunju Ercegović poznatiju kao Lovely Quinces

Dunja Ercegović je mlada splitska pjevačica poznatija pod imenom Lovely Quinces. Osim što je sjajna kantautorica, Dunja ima i odličan stil. Obožava vintage i second hand trgovine u kojima uvijek pronađe neki jedinstveni modni dragulj koji onda kombinira s dizajnerskim i high street komadima. Mi smo je "priveli" kako bi nam odgovorila na nekoliko pitanja o svom stilu, ali nam je i pokazala nekoliko svojih omiljenih kombinacija kao i marame brenda Duncan koji je pokrenula zajedno s dizajnericom Moranom Krklec. Otkrijte ih u nastavku.

Kako izgleda tvoja idealna kombinacija koja uvijek "igra"?

Volim jednostavnost, zato uvijek nekako posežem za klasičnim komadima, a to je neka dobra košulja, traperice, kožni ruksak, čizme ili neke cipele, ovisi o godišnjem dobu, i obavezno neka marama. Iako je dosta obična kombinacija, u tome se osjećam najbolje.

Kako bi opisala svoj stil?

Prvenstveno neopterećen tj. pokušavam biti što više neopterećena i pazim da ne budem "pomodarka", ne tražim niti pratim što će biti sljedeći veliki trend, a nekad se poklopi da moja određena estetika bude u trendu te godine. Uglavnom sam inspirirana s likovima iz filmova, tako da sam dosta naklonjena tom french looku ili rock chicu.

Bluza - second hand, Traperice - Pull&Bear, Cipele - H&M

Naušnice - H&M, Marama - Duncan, Bluza - second hand, Traperice - Pull&Bear
Koliko novaca trošiš na odjeću?

Pa dosta sam umjerena u svojim potrošnjama, više potrošim na knjige ili CD-ove ili ploče itd. Volim ići po second hand shopovima i dobijem više zadovoljstva kad mogu za jako malo novaca kupiti veliku količinu zanimljivih odjevnih predmeta koji su pravi vintage i za koje znam da ih neće svaka druga osoba nositi. U zadnje vrijeme slabo pohodim high street dućane.

Koliko se tvoja odjeća za nastupe razlikuje od svakodnevne odjeće koju nosiš?

Skoro pa nikako. Ustvari to mi je najgora noćna mora, kad moram smisliti kombinaciju za koncert jer bih najradije kao Batman imala jedno odijelo koje svaki put odjenem i to je to! Ako ikad budem došla do tog stupnja da imam svog osobnog stilista, to će me spasiti od vječne agonije.

Haljina - second hand, Natikače - H&M

Kojom se politikom vodiš kad biraš odjeću za nastupe i koliko ti je važno što nosiš na pozornici?

Vodim se politikom da bude jednostavno, tamnih boja, da mi ne bude vruće, da se mogu kretati s gitarom... Htjela bih da se na koncertu nekako više posvetim tom stylingu, ali istovremeno me nije briga, uvijek veću pozornost pridajem tome da odlično odradim koncert i da ljudi osjete nešto dok slušaju.

Ako se povedemo onom da odijelo čini čovjeka, u koji odjevni komad bi prvo uložila novac?

Ne znam baš, možda neka dobra kožna jakna ili kaput, to uvijek nekako podigne cijeli outfit. Mislim da najviše kupujem jakne i košulje.

Oversized košulja - sezond hand, Nakit - Knot

Oversized košulja - second hand, Nakit - Knot, Lepeza - suvenir iz Japana

Koji su tvoji omiljeni brendovi?

Hah, dajem odgovore na pitanja za rubriku ''Modni stil'', a najmanje sam upoznata s modom, tako da mi je jako teško odgovoriti na ovo pitanje. Nedavno sam otkrila odličan brend Rouje i cijela kolekcija mi se sviđa, samo je trop cher (smijeh). Također sam se iznenadila novim kolekcijama iz Manga, jer se sjećam da je bio neki period kad mi se ništa tamo nije svidjelo, a sad u zadnje vrijeme baš imaju super odjeću. Pull and Bear imaju neke dobre stvari inspirirane nostalgijom i nekom tom surferskom supkulturom. Uglavnom, nemam neku listu omiljenih brendova nego, eto, ako nešto vidim to i kupim (smijeh).

Možeš li izdvojiti neke žene čiji bi ormar "opustošila"?

E na ovo pitanje već mogu lakše odgovoriti! Definitivno bih opustošila ormar Jeanne Damas, Caroline de Maigret, Alexe Chung, Camille Rowe...

Bluza - Dolce&Gabbana, Suknja - mamina

Bluza - Dolce&Gabbana, Suknja - mamina, Natikače - H&M, Nakit - Knot
Estetika koju najviše voliš?

Volim minimalizam. Inače ne volim nositi nakit, a ako ga nosim onda mora biti minimalistički i da zaboravim da ga uopće nosim. Stvarno težim tome da budem što više neopterećena i modom i trendovima i općenito odjećom jer želim više ostaviti dojam s onim što kažem nego s onim što nosim. Odjeća mi je više kao alat koji mi pomogne da se osjećam kao glavna junakinja nekog super filma koji sam gledala (neću vam uopće pričati kako sam se oblačila kad sam pogledala film ''Hakeri'') (smijeh).

Pet stvari bez kojih ne možeš?

Bez obuće, odjeće, neke torbe ilitiga "bermudskog trokuta", mobitela i slušalica.

Top - Pull&Bear, Hlače - second hand, Nakit - Knot

Top - Pull&Bear, Nakit - Knot
Imaš li onu ludu potrebu da posjeduješ - sve?

Apsolutno ne, što se tiče odjeće.

Što si posljednje kupila?

Bila je rasprodaja u Uličnom ormaru pa samo tamo zgrabila par haljina i košulja.

O kojem odjevnom komadu trenutno maštaš da visi u tvojem ormaru?

Bilo što iz kolekcije brenda Rouje Jeanne Damas.

Top - second hand, Traperice - Pull&Bear, Nakit - Knot

Dunjin stil možete pratiti na Instagramu, glazbu možete pronaći na njenom You Tube kanalu, a uskoro će nastupiti i na Tabor Film Festivalu i Ferragosto Jamu gdje je možete poslušati i uživo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više