Traži

Modni stil: Nina Blaće

Modni stil: Nina Blaće

Urednica online časopisa "A Journal"

Urednik: A.P.


Fotografija: John Pavlish

Divan, pročišćen stil urednice online magazina A Journal

Nina Blaće je urednica časopisa A Journal koji za sada funkcionira kao online projekt, freelance novinar i stilist. U slobodno vrijeme je vlasnica online vintage shopa Nettie's Vintage jer vjeruje u održivost. Smatra da odjeća uz estetiku mora imati i funkciju. Njeguje modernistički, casual i minimalistički stil koji nikako nije trendi. Stil joj prati filozofija pribranosti, pragmatičnosti i opuštenosti, a rijetki su izleti u kolorizam. I to je bilo više nego dovoljno da vam predstavimo odličan modni stil ove mlade dame.

Kako izgleda tvoja dnevna kombinacija s obzirom na tip posla kojim se baviš?

S obzirom na to da uređujem časopis koji ima jako izraženu i specifičnu estetiku koja me potom i inspirira, izgledam najčešće kao A Journal. Bizarno, ali istinito. Ako radim od doma, uniforma su mi kombinezoni u tamnim bojama, ako sam u studiju košulja-haljina. Trenutno mi je 'kutica' pencil suknja s basic shirtom ili predimenzioniranim puloverom. Ukratko, ono što mi ne oduzima previše vremena za odijevanje jer ga nemam, a praktično je, udobno i estetski lijepo i skladno. Idealan scenarij bi bio cijeli dan provoditi u imaginarnom studiju japanskog stila s vrtom u kojem bi se bavila svojim hobijima odjevena u 'artist smock' haljine.

Nina Blaće

Nina Blaće

Pet stvari u ormaru bez kojih ne možeš?

Košulja-haljina 'artist style', crni mekani blejzer, 'ribbed' siva majica, hlače na cigaretu, crna suknja.

Što si kupila posljednje?

Platnenu La Garçonne torbu i krem verziju haljine na slici ispod.

Nina Blaće

Nina Blaće

Nina Blaće

Tvoj idealan jesenski styling sastoji se od?

U idealnom scenariju; M. Martin denim kimono haljina s Martiniano Glove cipelama ili Lemaire haljina na preklop i A Détacher Cara cipele. U realnosti, moja duga tamno siva dolčevita od mohaira.

Što odjeneš kada želiš impresionirati nekoga?

Iskreno, ne trudim se impresionirati nikog pa čak više niti sebe (smijeh). Mislim da samo slijedim vlastitu ideju o pragmatičnosti.

Koje brendove voliš?

Lemaire, Apiece Apart, Maryam Nassir Zadeh, La Garçonne Moderne, A Détacher, Rachel Comey, Lauren Manoogian, No Control Air, Comme Des Garçons, nakit Sophie Buhai.

Nina Blaće

Što dominira u tvom ormaru?

'Essentials'. Lako spojivi komadi. Košulje/haljine. Plus, nekako primjećujem u posljednje vrijeme popriličnu kolekciju laganih ogrtača koji u principu mogu bit haljine i jakne. I da, kombinezoni.

Jedan jesenski trend koji ti nikako nije legao?

Što me ne zanima niti ne zamjećujem, a ponajmanje pamtim. Iako, ne mogu probaviti 'kitten heel' cipele. Ako je to uopće još trend, a nadam se da nije.

Nina Blaće

Modni stil: Nina Blaće (фото 1)

Gdje najčešće kupuješ?

Ah, kad se obogatim će bit samo u dućanima La Garçonne jer imaju savršen 'stock', a kod Maryam Nassir Zadeh cipele. Ovako, pronađem zamjenu u vintageu iz devedesetih i sedamdesetih. Također, H&M na Cvjetnom ima na drugom katu mali kutak s izvrsnim komadima. Sve u svemu, trudim se ne biti pod utjecajem histerije pa napokon znam reći stop i ne sakupljam nepotrebno.

Kako biraš odjeću? Po raspoloženju ili planski kupuješ i slažeš s ostatkom ormara?

Kupujem isključivo planski i po popisu onih stvari koje mi nedostaju. Prilično smiješno to izgleda. Pri isprobavanju odjeće uvijek si šapnem; "Ako ne želiš ostati u tome, ne kupuj". To prilično dobro funkcionira.

Koje domaće dizajnere voliš?

Primijetila sam kod I-GLE savršenu ljetnu kolekciju.

Nina Blaće

Nina Blaće

Čiji stil ti se sviđa i zašto?

Ta cijela slika o inteligentnoj ženi koja živi u modernistički minimalističkom domu u Kaliforniji a odviše je cool da je zanima odjeća, je moja apsolutna fascinacija. U tom slučaju, Joan Didion je moja modna ikona, ako ne i apsolutni subjekt obožavanja. Da ne spominjemo da je jednako cool izgledala u sedamdesetima i danas kad je osamdesetogodišnjakinja. Stvar je u tome da vjerojatno nikad nije niti htjela bit ikona van literarnog okruženja. Volim stil i osobnost Sarah Lin Tran, kreativne direktorice Lemairea jer je zapela na ideji o čistoj kosi, lijepom tenu i skromnom luksuzu. Moda kad poprimi faktore pokazivanja i dokazivanja, postaje jako trivijalna i bježi od funkcije, a često i od same estetike. E i da, opsjednuta sam s tom idejom o Japanu pa su mi Japanke još jedna crtica na listi opsesija.

Nina Blaće

Nina Blaće

Nina Blaće

Nina Blaće

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor