Search

Modni stil: Vanja Ljubić

Modni stil: Vanja Ljubić

Zamjenica glavne urednice i urednica mode u hrvatskom magazinu Cosmopolitan


Image: John Pavlish

Vanja Ljubić zna kako biti 'effortlessly chic'

Vanja Ljubić na domaćoj je modnoj sceni prepoznatljiva po svom nenametljivom, uvijek profinjenom i istovremeno opuštenom stilu. Ako nas pitate, zamjenica glavne urednice i urednica mode u magazinu Cosmopolitan jedna je od najbolje odjevenih žena jer je istinski svoja, prirodna i to se očituje u svakoj njezinoj odjevnoj kombinaciji. Vanja voli dane provoditi u modelima muškog kroja, XL komadima i u stvari svemu onom što je, na ženi koja to zna nositi, iznimno chic. U posebnim prigodama Vanja bira kombinezone i odijela, a većinu svojih lookova upotpunjava vojničkim čizmama i klasičnim elegantnim salonkama. Poželjeli smo saznati koje su njezine tajne uvijek besprijekornog izgleda, odgovore saznajte u nastavku!

Vanja Ljubić

Kada si se odlučila baviti modom i stylingom? Što te najviše fascinira u tvom poslu?

Još kao mala odlučila sam da ću se baviti nekim kreativnim poslom, ionako sam pola djetinjstva provela crtajući i izrađujući kolaže pomoću izrezotina iz magazina. Možda mi je već tada moda zapela za oko, iz dječje perspektive - što teatralnije to bolje. Privlači me kreativna strana mode - crtanje, slaganje kombinacija, koje nije ništa drugo nego kolažiranje, set dizajn, izrada nakita i accessoiresa, dizajn printova za tekstil - koji je posljednje tri sezone doživio totalnu renesansu. Obožavam umjetnost općenito, dizajn, fotografiju i pop kulturu, a u stilističkom poslu me najviše fascinira kako neki ljudi prirodno imaju stila, a neki nemaju uza sve mogućnosti. I pravedno i nepravedno.

Vanja Ljubić

Baloner ITO ITO, kombinezon "custom-made", čizme s vintage jahaćim sarama marke Cavallo, narukvica tradicionalan perzijski nakit

Vanja Ljubić

Torba Massimo Dutti

Čemu misliš da bi žene trebale posvetiti najviše pažnje kada se radi o svakodnevnim odjevnim kombinacijama?

Važan je dobar omjer između funkcionalnog i dekorativnog, uvijek u korist ovog prvog.

Odjevni komad bez kojeg ne možeš i zašto?

Volim ženstveni i ležeran stil s "muškim" ključnim komadima. Svilene XL-košulje, haljine i kombinezone, muške kapute, jahaće i bajkerske čizme te krupni komad nakita. Privatno me uopće ne zanima preveliko podilaženje trendovima, niti 'it' torbe.

Vanja Ljubić

Koji su tvoji ultimativni 'must have' komadi za ovo proljeće i zašto?

Ovu sezonu obilježit će printovi. Nešto što vam posebno dobro stoji, glavno da je s printom u full coloru. Ili još bolje takva dva komada odjednom. Mislim da je takva jakna ultimativni proljetni komad.

Vanja Ljubić

Čiji stil voliš i zašto?

Najviše volim prirodan "French" izgled, blistavu kožu i žene koje drže do sebe, ali se previše ne ističu, poput mlade Biance Jagger, Lauren Santo Domingo, modela Anje Rubik i Charlotte Kemp Muhl. S druge strane ne mogu zamisliti ulice bez hipstera, punkera i svih onih znatiželjnih i slobodnih modnih odmetnika, koji uličnom stilu daju karakter i boju.

Vanja Ljubić

Brzo rješenje za dane kada žena jednostavno ne zna što odjenuti?

U Google upišite pojam street style, izlistat će vam neke divne primjerke i momentalno ćete pomisliti da biste i vi mogli spojiti nešto i nešto što već dugo čeka u ormaru u zanimljivu kombinaciju. Street style fotografija je vrlo konkretna i sugestivna.

Vanja Ljubić

Kako izgleda tvoja klasična dnevna odjevna kombinacija, a što preferiraš nositi u posebnim prilikama?

Odjeća u kojoj se osjećam elegantno, opušteno i superjednostavno, ali sa stilom. Mora imati onaj multinamjenski 'it' faktor, tako da s promjenom accessoiresa postaje večernja i posebna. Svaki put kada obučem klasičan crni smoking, dogodi se onaj dobar osjećaj. Ponadam se da ću se smanjiti i ući u fotografiju "Le Smoking" Helmuta Newtona, moj smoking će postati vintage YSL, a ja ću usisati energiju i atmosferu s fotografije. Takva vrsta teatralnosti je divna i nužna, izaziva divljenje i pažnju, ali zahtjeva vrijeme i mjesto. U dekadentnom Parizu ili eklektičnom Londonu ima puno više smisla.

Vanja Ljubić

Plisirana suknja visokog struka ručni rad, top Topshop, narukvica kipara Ivana Miđića, cipele Vince Camuto

Vanja Ljubić

Tvoj stil jako je pročišćen, voliš nositi jednostavne modele i ne upotpunjuješ ga nepotrebnim modnim dodacima. Koji bi bio tvoj savjet za besprijekoran "accessorizing"?

Jedan vrhunski bezvremenski i jedan uočljiv ključni komad su dovoljni, meni najviše odgovaraju dobre čizme, sunčane naočale i komad nakita.

Modni stil: Vanja Ljubić (фото 1)

Omiljeni modni citat?

"Moda je protuotrov za realnost", Viktor & Rolf. Jednako veseli, gledali na to konzumeristički ili onako čisto lirski. 

Vanja Ljubić

Košulja H&M, drapirane hlače "custom-made", lanac s medaljonom Sovilj Jewelry, marama Zara, torba Diesel, cipele Alberto Gozzi, sunčane naočale Ghetaldus Vintage

Modni stil: Vanja Ljubić (фото 2)

Vanja Ljubić

Majica s cvjetnim printom Zara, hlače Replay, tenisice Converse, sunčane naočale A'marie by Ghetaldus

Vanja Ljubić

Vanja Ljubić

Vanja Ljubić

Vanja Ljubić

Vanja Ljubić

Vanja Ljubić

 Lanena majica s rupama Zara, potkošulja Petit Bateau, muška trenirka David Beckham za H&M, lanac i narukvice Zets Jewelry

Modni stil: Vanja Ljubić (фото 3)

Vanja Ljubić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više