Search

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija

Tekst: Tina Kovačiček


Poruka ljeta je jasna - odaberi dobar kupaći kostim, kupi kremu za sunčanje, dovuci se do plaže i pobrini se da u ruci imaš nešto hladno za popiti. Nekad je baš toliko jednostavno. Za mnoge je ključan ljetni detalj upravo kupaći kostim, a More Beachwear već nekoliko godina brine da na hrvatskom tržištu imamo dostupnu ponudu svjetske klase.

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 1)

 

Ovaj divan brend kupaćih kostima je nastao 2015. godine zahvaljujući kreativnoj i poslovnoj kemiji dvije prijateljice. Nakon godina provedenih u industriji kupaćih kostima izvan granica zemlje gdje je radila za vodeće brendove, dizajnerica Diana Baketić se vratila u Hrvatsku i upoznala kreativnu Mateu Draganić. Zajednička ljeta provedena na otoku Hvaru rezultirala su odlukom da stvore vlastiti brend kupaćih kostima pod imenom More. “Upoznale smo se davnih dana na hvarskoj plaži Dubovica gdje smo provodile ljeta. Sa sličnom vizijom i estetikom odlučile smo krenuti u stvaranje brenda kupaćih kostima. Spojile smo dugogodišnje iskustvo i mladenački entuzijazam te krenule polako razvijati brend.” priča mi Matea o počecima njihove modne priče koja danas vrlo uspješno i uvjerljivo konkurira na domaćem tržištu, ali osvaja i strane turiste jer je More ljetni asortiman dostupan na nekoliko ekskluzivnih lokacija diljem obale.

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 2)

 

Njihovi su modeli kupaćih kostima prije svega multifunkcionalni, napravljeni od kvalitetnih materijala i vrlo ugodni na koži te definitivno zaobilaze klasične zamke trendova i “stilskog isteka roka trajanja”. Bezvremenski su. “Smatramo da je kvalitetna tkanina osnova svakog dobrog odjevnog predmeta, a naročito kupaćeg kostima koji nosimo na goloj koži. S tom idejom koristimo najkvalitetnije tkanine iz Italije, a pri njihovom odabiru također veliku pažnju posvećujemo bojama. Volimo se igrati s nijansama. Kod proizvodnje nam je najvažnija kvaliteta izrade, a kad se o tome radi možemo reći kako smo perfekcionistice. Jako smo sretne da imamo priliku proizvoditi u Hrvatskoj gdje smo pronašle tekstilni proizvodni pogon koji je spreman odgovoriti našim standardima izrade”, nastavlja Matea.

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 3)

 

Kolekcije brenda More Beachwear nastaju u njihovom studiju u centru Zagreba, a proces je prilično dugačak i detaljan; od ideje pa do konačnog modela prođe i nekoliko mjeseci. Fotografije koje upravo vidite prvi su pogled u novu ovoljetnu kolekciju koja već lagano putuje prema njihovim dućanima na Hvarskoj pjaci i Grand Park Hotelu u Rovinju, a uskoro će biti dostupna i putem njihovog web shopa.

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 4)

 

“U novoj kolekciji po prvi puta smo se poigrale s teksturiranim bijelim materijalom inspirirane legendarnim filmom "La Piscine" iz 1969., zatim zlatnom lamé tkaninom te nježnim animal printom. Pripremamo i neka iznenađenja u ‘sunčanim’ bojama uskoro”, simpatično mi govori Matea o novoj kolekciji koju su snimali na Hvaru dok kampanju potpisuje fantastični duo Matkovic&Vild, a u glavnoj ulozi je model Ivana Vukušić.

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 5)

 

Kako bih vam pobliže dočarala koliko su njihovi modeli badića genijalni, pitala sam Mateu da mi vlastitim riječima opiše kakav je stil i dizajn kojem teže: “Ne povodimo se za trendovima i dizajniramo modele koji su prilagodljivi različitim oblicima tijela te koji su nosivi na više načina. Multifunkcionalni su i od samih početaka radimo dvostrane badiće, čime praktički dobivate dva badića u jednom (smijeh). Najvažnija nam je kvaliteta materijala, udobnost i naravno model koji dobro pristaje. Kod dizajna težimo jednostavnosti, vrhunskom kroju, eleganciji, bezvremenosti i multifunkcionalnosti. Puno puta smo se uvjerile da je jednostavne stvari najteže dobro izvesti, ali odlučno se držimo baš tog koncepta.

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 6)

 

Prilikom kreiranja puno pažnje posvećujemo nosivosti i oblikovanju modela kako bi pristajali različitim oblicima tijela. Svi naši modeli prodaju se odvojeno čime dajemo kupcima priliku da stvore svoju idealnu kombinaciju.” I baš kako smo se Matea i ja u razgovoru složile, dobar kupaći kostim mora ‘pratiti’ vaše tijelo. U trenutku kada s odabirom badića imate onaj osjećaj ‘second skin’ odnosno ‘druge kože’, e tada je to - to. “Taktilni osjećaj materijala na koži smatramo jednim od najvažnijih aspekata nošenja kupaćeg kostima, a to se dobiva samo kvalitetom. Kada jednom probate takav badić, teško da nakon toga izabirete išta drugo. Biti opušten u kupaćem kostimu, a u isto vrijeme osjećati se samopouzdano ponekad je zahtjevan zadatak. Mi smo tu da pokušamo odgovoriti tom zahtjevu.”

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 7)

 

Za kraj, Matea nam je otkrila jako uzbudljive novosti koje smo potiho priželjkivali: “Ove godine kolekciji kupaćih kostima dodajemo nekoliko odjevnih komada; košulju, kimono i kaftan koje i same obožavamo nabaciti kada idemo na plažu.”

 

More Beachwear je genijalan domaći brend badića, a ovo je njihova nova ljetna kolekcija (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više