Search

Najbolje europske destinacije za vintage shopping

Najbolje europske destinacije za vintage shopping

Beč, Berlin, London, Milano, Pariz


Image: Gioielleria Vintage,
Hermes

Odabrali smo najbolje destinacije za vintage shopping u europskim prijestolnicama

Europa je kolijevka mode pa se i logičnim čini kako će se najbolje destinacije za shopping dizajnerskih komadi naći upravo ovdje. Milano i Pariz su svakako najprestižnije destinacije kada je riječ o shoppingu općenito, no London, Berlin, pa i Beč skrivaju prave dragulje među vintage trgovinama koje su itekako vrijedne posjeta.

Beč

Flo Vintage, Schleifmuehlgasse 15a

Bečki vintage shop Flo Vintage jedna je od najzanimljivijih destinacija za vintage shopping u čitavoj Europi. U svojem asortimanu imaju komade koji datiraju iz 1880-ih pa sve do 1980-ih. U ponudi imaju odjeću, nakit i modne dodatke, a među najzvučnijim imenima koja se mogu naći na njihovim policama su Pacco Rabbane, Sonia Rykiel i Oscar de la Renta.

Berlin

XVII, Steinstrasse 17, Mitte

XVII je destinacija za vintage shopping smještena u centru Berlina. U svojoj ponudi ima sve od komada legendarnog Thierryja Muglera, do ranih radova Karla Lagerfelda i Yvesa Saint Laurenta. XVII je svakako jedna od onih nekonvencionalnih trgovina u kojima kupci neće naći Birkinice i Chanelove kaputiće, ali će pronaći onaj jedan savršeni komad s karakterom koji će ih izdvojiti iz mase.

 Najbolje europske destinacije za vintage shopping (фото 1)

London

One Of A Kind, 259 Portobello Road, Notting Hill

Vintage komadi britanskih dizajnera okupljeni su u londonskoj trgovini One Of A Kind. Na policama te trgovine glavnu riječ vode Vivienne Westwood, John Galliano i Alexander McQueen, no u ponudi se mogu pronaći i komadi Yvesa Saint Laurenta, Giannija Versace te Dolce&Gabbane. Zanimljivo je da osim odličnih komada odjeće, One Of A Kind u ponudi ima i namještaj te umjetnička djela, među kojima su se našla ona Joana Miróa, Roya Lichtensteina, Pabla Picassa i Tracy Emin.

Milano

Gioielleria Vintage, Via Giovanni Boccaccio 14

O milanskoj vintage trgovini dizajnerske odjeće Gioielleria Vintage već smo pisali. To je luksuzna destinacija otvorena još 2008. koja je među obožavateljima vintage komada najpoznatija po kožnoj galanteriji. Tamo se mogu pronaći vintage Kelly i Birkin torbice, svileni Hermès šalovi, neodoljive Alaia cipele, Tiffany and Co. nakit, ali i oslikano posuđe također iz Hermèsove radionice. Osim u Milanu, trgovina je otvorena i u Rimu, a neki od komada mogu se naručiti i na webu Gioielleria Vintage.

Pariz

Valois Vintage Paris, 8 Rue des Saussaies

Valois Vintage je trgovina koju je Vogue nazvao najbolje čuvanom modnom tajnom Pariza. Njezina vlasnica Chantal Paillat tretira je kao modnu knjižnicu u kojoj vlasnici ostavljaju svoje stare dizajnerske komade, koje zatim kupi netko drugi, i na taj im način udahne novi život. I ova trgovina nudi niz Hermèsovih klasika, primjerke Chanel, Dior i Louis Vuitton torbica u odličnom stanju, ali i niz komada novijeg datuma proizvodnje s potpisom Proenze Schouler i Alexandera Wanga.

Najbolje europske destinacije za vintage shopping (фото 2)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više