Search

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017.

Od Comme des Garçonsa do Martina Margiele


Image: Buro247az

U 2017. nas čeka niz sjajnih modnih izložbi i retrospektiva velikih dizajnerskih kuća kao što su Balenciaga, Dior i Maison Margiela

Modne izložbe izazivaju kontroverze još od doba Diane Vreeland, a ni danas se razgovor o tome je li modi mjesto u muzejima i galerijama nije prestao voditi. No, moda itekako ima umjetničke tendencije, a o izložbama koje su joj posvećene ove godine će se puno pričati.

"Diana: Her Fashion Story", London 

Ova je izložba pripremljena za 20. godišnjicu smrti princeze Diane koja je 15 godina života provela u palači Kensington, gdje će izložba njezine odjeće i biti postavljena. Izložba se otvara 24. veljače, a na njoj će biti prikazano sve, od odijela i ženskih kostima do raskošnih večernjih haljina koje je Diana nosila.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 1)

"Margiela: The Hermès Years"

Izložba o radu Martina Margiele za francusku kuću Hermès otvorit će svoja vrata 31. ožujka u muzeju mode poznatijem kao MoMu u Antwerpenu. Na njoj će se moći razgledati komadi koje je Margiela stvarao u Hermèsu od 1997. do 2003. kao i nekoliko portreta dizajnera.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 2)

"Balenciaga: Shaping Fashion"

Izložba o Cristobalu Balenciagi, jednom od najznačajnijih dizajnera u povijesti, postavlja se u londonskom muzeju Victoria&Albert, a bit će otvorena u svibnju ove godine. Izložbom će se obilježiti 100 godina postojanja te modne kuće i 80 godina otkada je Balenciaga otvorio svoj pariški studio, a bit će izloženo oko 100 odjevnih predmeta i oko 20 šešira.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 3)

"Rei Kawakubo / Comme des Garçons: Art Of The In-Between"

Izložba i Rei Kawakubo možda je i najznačajnija ove godine. Otvara se u njujorškom muzeju Metropolitan 4. svibnja i bit će tema ovogodišnje Met Gale. Na izložbi će biti prikazano oko 120 komada odjeće, kao i skice i komadi izrađeni u 3-D printeru u novije vrijeme. Posebno je značajna činjenica da je ovo tek drugi put da Met posvećuje izložbu živućem dizajneru. Prvi put je to učinila već spomenuta Diana Vreeland s izložbom posvećenom Yvesu Sain Laurentu. 

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 4)

"Iris van Herpen: Transforming Fashion"

U muzeju umjetnosti u Dallasu u svibnju se otvara izložba posvećena nizozemskoj dizajnerici Iris Van Herpen koja je jedna od najvećih inovatorica u modi danas. Na izložbi će biti prikazano oko 45 njezinih kreacija s detaljnim prikazom tehnologije koja stoji iza njihovog stvaranja.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 5)

"The World of Anna Sui"

Izložba posvećena američkoj dizajnerici Anni Sui stiže u londonski Fashion and Textile muzej 26. svibnja. Ovo je prvi put da će biti prikazana njezine retrospektiva, a sadržavat će oko 100 odjevnih kombinacija iz njezine bogate karijere.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 6)

"The House of Dior: 70 Years of Haute Couture" 

Izložba posvećena 70. godišnjici postojanja francuske kuće Dior bit će otvorena 27. kolovoza u Melbourneu. National Gallery of Victoria prikazat će više od 140 odjevnih predmeta koji su nastajali u periodu od 1947. kada je Christian Dior predstavio svoj slavni new look pa sve do danas kada na čelu kuće sjedi prva žena u povijesti, Maria Grazia Chiuri.

Najbolje modne izložbe koje nas čekaju u 2017. (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više