Search

Najnježniji džemperi za zimsku sezonu

Najnježniji džemperi za zimsku sezonu

Tekst: BURO.


Zima ide svojim tijekom i sve što nam preostaje jest da se okružimo finim nježnim pletivima. Mekani džemperi su najbolji prijatelji hladne sezone i savršeno rješenje da i na niskim temperaturama djelujemo pristojno i chic. Ovaj put se isključivo bavimo brendovima koji su se specijalizirali za proizvodnju džempera po principima održive mode. Ovo su naši favoriti.

RUS

Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 1)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 2)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 3)

Španjolski modni brend RUS su osnovale sestre Patricia i Ines Gutiérrez s idejom da stvore kreacije za sve one koji ne prate slijepo trendove. Njihov je cilj da inspiriraju žene da uvedu rituale odijevanja kroz kombiniranje odjeće na različite načine u duljem vremenskom periodu. Pri kreiranju ih inspirira fluidnost prirode i njezine forme. Sve se proizvodi u slow fashion stilu u obiteljskoj radionici u Portugalu.

Dariadéh

Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 4)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 5)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 6)

Madeleine Darya Alizadeh je 2013. godine pogledala dokumentarni fil o stanju u tvornicama koje proizvode high street modu i odlučila da će poduzeti nešto po tom pitanju. Kako je imala osobni blog, iskoristila je platformu kako bi skrenula pažnju javnosti na brendove koji rade po načelima održivosti. 2017. Je odlučila pokrenuti vlastiti brend Dariadeh koji za cilj ima proizvodnju pristupačnih vječnih i visokokvalitetnih održivih komada za svačiji ukus. Pored toga obvezala se da će od svakog prodanog komada izdvojiti 50 centi u fond za humanitarne svrhe. Kako bi bili što transparentniji po pitanju svog poslovanja, na stranici postoji iscrpna Q&A sekcija gdje svi zainteresirani mogu saznati više o njihovoj priči .

Tach Clothing

Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 7)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 8)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 9)

Južnoamerički brend Tach Clothing kombinira vintage utjecaje i modu karakterističnu za 90-e godine. Prepoznatljiv znak im je nježni ručni vez na džemperima. Svaki komad se osmišljava i izrađuje u Urugvaju, a u tom procesu se poštuju sva pravila etičkog poslovanja. Svaki komad se izrađuje dva tjedna i to je razlog zašto ovaj brend nema rasprodaje.

Armed Angels

Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 10)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 11)
Najnježniji džemperi za zimsku sezonu (фото 12)

Armed Angels je omiljeni brend modnih insajdera koji žele dati svoj doprinos održivosti. Njihova filozofija se bazira na kreiranju lijepih modela uz vjerovanje da organski materijali i fer poslovanje nikada ne izlaze iz mode. U svom radu koriste materijale kao što su organski pamuk, lan, vuna, reciklirani pamuk, Tencel. Što se dizajna tiče, radi se o jednostavnim kreacijama koje mogu poslužiti kao odličan temelj svakog ormara i mogu se kombinirati na bezbroj načina. Sjajan koncept.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više