Search

Neki novi supermodeli: Ovo su manekenke koje su dominirale revijama Tjedana mode

Neki novi supermodeli: Ovo su manekenke koje su dominirale revijama Tjedana mode

Zvijezde modne industrije koje rasturaju

Tekst: D.D.


Image: Chanel Press,
Instagram

Ono što su u 90-ima bile Cindy, Linda, Naomi, Claudia i Christy, prije nekoliko sezona postale su Kaia, Kendall, Gigi i Bella, a sada su neke nove manekenke na dobrom putu da postanu supermodeli. Na Tjednima mode u Milanu, Parizu, New Yorku i Londonu, posebno su se istaknule tri djevojke koje su dominirale pistama, a čije vam profile donosimo u nastavku.

Rebecca Longendyke

Neki novi supermodeli: Ovo su manekenke koje su dominirale revijama Tjedana mode (фото 1)

Apsolutna vladarica revija za sezonu proljeće/ljeto 2020. - američka manekenka hodala je pistom za čak 40 modnih kuća, Longendyke je potvrdila svoj status zvijezde u nastanku. Iako je 22-godišnjakinja scoutana još 2012. godine putem društvene mreže Facebook, karijeru modela počela je ganjati tek tri godine poslije kako bi završila školovanje. No tek je sezona jesen/zima 2018. bio trenutak kad je zaokupirala pažnju važnih igrača modne industrije te je tada nosila revije brendova kao što su Chanel, Burberry, Versace i Louis Vuitton te je snimila brojne editorijale, naslovnice i kampanje. Prije nekoliko je tjedana studentica biomedicinskog inženjeringa ponovno zasjala na pistama - od koje je izdvojila onu Saint Laurenta kao omiljenu jer, kako kaže, "nema boljeg osjećaja od onog kad hodaš po pisti ispred Eiffelovog tornja" - ali i u kampanji donjeg rublja Calvin Klein te naslovnicama njemačkog i japanskog izdanja magazina Vogue.

Anok Yai

Neki novi supermodeli: Ovo su manekenke koje su dominirale revijama Tjedana mode (фото 2)

U posljednjih 12 mjeseci ova je djevojka krasila čak 17 modnih kampanja, a svoj status jedne od najtraženijih manekenki današnjice zapečatila je i ovog rujna - nosila je 31 reviju, a onu Toma Forda na njujorškom Tjednu mode je i zatvorila. Iako vuče korijene iz Južnog Sudana, 21-godišnjakinja je rođena u Egiptu, a u modnu povijest upisala se kao drugi afroamerički model koji je otvorio reviju brenda Prada (prije nje je to učinila jedino Naomi Campbell). Studentica biokemije otkrivena je krajem 2017. godine, a u svojoj kratkoj karijeri nanizala je brojne uspjehe. Iza nje je, naime, godina obilježena naslovnicama, kampanjama i revijama, ali i unosnim ugovorom koji je potpisala s beauty gigantom Estée Lauder.

Felice Nova Noordhoff

Neki novi supermodeli: Ovo su manekenke koje su dominirale revijama Tjedana mode (фото 3)

Nizozemka koja je prije nešto više od četiri mjeseca navršila 18 godina nova je miljenica kreativne direktorice francuske modne kuće Chloé, Natache Ramsay-Levi, jer je upravo reviju tog brenda u Parizu i zatvorila. No, to je samo jedna na listi od 36 koje je manekenka nosile u proteklih nekoliko tjedana. A završetak Tjedana mode proslavila je u stilu - osvanula je, naime, na naslovnici nizozemskog izdanja Voguea za listopad. Svoj debi na pisti imala je sa svega 15 godina kada je nosila reviju brenda Prada, a sada su već iza nje revije za brendove kao što su Chanel, Valentino, Isabel Marant, Versace...

Leave a comment

više