Search

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov

Urednik: BURO.


Model: Katarina Skelin (Talia Model)
Illustration: Ivan Karaga
Image: Doris Fatur

Harmonija boja, oblika i linija, minimalizam i geometrija beskompromisno se isprepliću u svakoj modnoj priči Ana Marije Ricov tvoreći jedan prepoznatljiv estetski rukopis kojeg svake sezone ponovno otkriva u nekom novom i jedinstvenom ruhu, vješto manevrirajući na suptilnoj liniji između dosljednosti i izazova, te uvijek njegujući autentičan stil koji se opire hirovitim sezonskim trendovima.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 1)
Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 2)

Nova modna vizija poznate dizajnerice, namijenjena aktualnoj sezoni proljeće/ljeto 2020., slijedi upravo spomenute postulate eksperimentirajući s vizualno atraktivnim cutom made uzorcima i zanimljivim kontrastima, s pregršt odjevnih komada koji evociraju osjećaj elegancije i ženstvenosti, ali i slobode, bezbrižnosti i nesputanosti.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 3)

Kolekcija odiše vedrinom, toplinom i blagošću, čuvajući u svakoj boji, šavu i volanu najljepše značajke magičnog proljeća i bezbrižnog ljeta, stavljajući u fokus ekspresivni tribalni uzorak inspiriran apstrahiranim tetovažama afričkih plemena, ali i neodoljivu igru kontrasta kojima Ana Maria Ricov, svakoj svojoj modnoj priči, utiskuje notu dinamičnosti i razigranosti. Upečatljivom printu, koji je specijalno dizajniran za ovu kolekciju, dizajnerica suprotstavlja odjevne komade u ne-bojama s paspuliranim rubovima u kontrastnoj crnoj ili bijeloj.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 4)
Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 5)

Pročišćene linije i strogi, ravni krojevi "omekšani" su šarenilom vizualno atraktivnog printa, pomalo neočekivanom asimetrijom ili pak dodatkom lepršavih volana koji kolekciji daju volumen, ali i neodoljivu notu fluidnosti, zaigranosti i dinamičnosti. Premda dizajnom vrlo efektna, nova AMR kolekcija i ovoga je puta vješto pomirila elegantnu i ženstvenu estetiku s funkcionalnosti, ležernosti i udobnosti.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 6)

U kreiranju svoje modne vizije za toplu sezonu dizajnerica je koristila samo prirodne i prozračne, ugodne "ljetne" materijale poput lana, pamuka i viskoze, a koji čine sve esencijalne ljetne odjevne predmete, haljine različitih krojeva i dužina te komplete sačinjene od topova i suknji ili hlača koji fantastično funkcioniraju u paru, ali i raspareni.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 7)
Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 8)

Kolekcija je nadopunjena posebno dizajniranim, laganim i nosivim srebrnim nakitom koji se oblicima nastavlja na tribalne motive na odjeći, a za izradu kojeg je zaslužan vlasnik poznate zagrebačke zlatarne Lapidarium, Mario Nokaj.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 9)
Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 10)
Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 11)

Fotografije nove AMR kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2020. potpisuje poznata fotografkinja Doris Fatur, a u ulozi modela našla se Katarina Skelin. Nova kolekcija je dostupna u zagrebačkom AMR showroomu (Valentina Vodnikova 8), a sve dodatne detalje možete potražiti na službenoj Facebook stranici, službenom Instagram profilu, web stranici brenda ili na broj 091 524 5698.

Neodoljiva igra kontrasta u novoj kolekciji Ana Marije Ricov (фото 12)

Leave a comment

više