Search

Nosi se kombinacija tirkizne i zelene

Nosi se kombinacija tirkizne i zelene

Proljeće u zelenilu


Image: buro247.ru

Najljepši floralni motivi dolaze nam iz prirode. Zamislite proljetnu sliku livade na kojoj raste mlada trava u jarko zelenoj boji koja kontrastira svijetloplavom bistrom nebu. Upravo su tu sliku dizajneri imali na umu prilikom kreiranja jednog od najvećih trendove ove sezone

Cédric Charlier i Ermanno Scervino predlažu tirkizno-zeleni spoj u jednobojnim blokovima bez suvišnih dodataka. On izgleda jednako impresivno i na svili i na visokotehnološkom materijalu koji podsjeća na pletena vlakna. Consuelo Castiglioni, poznata ljubiteljica upečatljivog krupnog cvjetnog printa, u kolekciji za kuću Marni eksperimentira s istočnjačkim motivima koje smješta na crnu pozadinu s bijelim laticama. Marques Almeida svoje zelene i tirkizne blokove uokviruje crnim platnom. Angela Missoni je, s druge strane, odlučila osloboditi svoju lepršavu siluetu od teških, i katkad, napornih cvjetnih motiva, pa je zaigrani moment zelene i tirkizne odlučila naglasiti blagim odstupanjem od floralnog i okretanjem motivu lišća.  

U kojem se god obliku i veličini pojavio ovaj jarki i svježi spoj boja, jedno je jasno: savršen je izbor za razdoblje u kojem se budi priroda. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više