Search

Novi brend cipela koji vole svjetske trendseterice

Novi brend cipela koji vole svjetske trendseterice

Pez bomboni kao izvor inspiracije


Image: Camilla Elphick

Nakon studija na njujorškom Parsonsu i rada za Nicholasa Kirkwooda, Donnu Karan i Charlotte Olympiju, dizajnerica Camilla Elphick odlučila je pokrenuti vlastiti brend cipela

Američki dizajn ručno proizveden u Italiji čini glavni okvir za razvoj kolekcije cipela na kojima Elphick neumorno radi već tri sezone, unutar kojih je uspjela pridobiti pozamašan broj obožavateljica. Među njima su i neka zvučna imena kao ona Alexe Chung, Leandre Medine i Dree Hemingway, ali i čitav niz ljubiteljica cipela diljem svijeta.

Dizajn Camilla Elphick cipela karakterizira ženstvena silueta pri čemu se obično radi o klasičnoj Mary Jane, salonki ili ravnoj balerinki s kožnim remenčićima. Ono po čemu je njezin dizajn specifičan jest koža kao glavni materijal koji koristi u svim bojama, od primarne crvene i žute do eklektične srebrne. Upotrebljava tehniku patchworka kako bi kreirala zanimljive uzorke ili siluete životinja, a u svojoj najpoznatijoj "Pez" kolekciji se poigrala i formom pete i umjesto klasične visoke pete na cipelu je dodala kutijicu za Pez bombone.

Za svoj je rad već osvojila Premium Young Designers nagradu, a Camilla Elphick cipele mogu se pronaći u prestižnim robnim kućama diljem svijeta kao što su Luisa Via Roma, Harvey Nichols HK, Level Shoe District i Avenue32.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više