Search

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture

Svaki mjesec će predstaviti po jedan novi model

Tekst: D.D.


Image: Numéroter,
Instagram

Koncept "see now buy now" svoje doslovno značenje dobio je u sklopu funkcioniranja novog modnog brenda Numéroter. Naime, ova švedska marka svakog će mjeseca, po principu dropa, predstaviti po jednu haljinu koja će biti dostupna samo taj mjesec, u ograničenim količinama i nikad više - zato neće biti puno vremena za razmišljanje već ćete ove modele iz limitirane serije morati kupiti čim ih vidite (naravno, ako vam se svidi silueta). Ovaj jedinstven način shoppingiranja osmislio je dizajner i kreativni direktor Fadi El Khoury u želji da ideju couturea putem svoje linije ponudi široj publici - baš zato kombinira basic tkanine s ručnom izradom po pravilima couture majstora. Naziv brenda na francuskom znači "po broju" što označava i fokus brenda - radi se limitirana količina komada svakog mjeseca koja se, bez obzira na uspjeh, neće dodatno šivati.

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture (фото 1)

Prva edicija naziva "Mars" dostupna je još svega devet dana, a riječ je o mini haljini modernog dizajna s nostalgičnim detaljima - kroj evocira večernje komade kakvi su bili popularni u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Takve će biti i ostale haljine, a posebna pažnja pridaje se i izboru kvalitetnih tkanina koje odišu luksuzom. Pri kreiranju komada vodi se briga i o održivosti pa brend nema zalihe haljina već se izrađuju tek po narudžbi - što znači da se mogu i prilagoditi vašim mjerama i željama. Tim se dobiva i dodatna ekskluzivnost koja je inače povezana samo s couture komadima - svaka mini haljina označena je serijskim brojem i izrađena je samo za vas. Od narudžbe i dogovora pa do toga da je haljina u vašim rukama maksimalno će proteći 30 dana, kako tvrde iz brenda, a svi komadi izrađeni su u Europi od materijala dobavljenih unutar Europske Unije.

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture (фото 2)

Ovakav spoj pristupačne mode i couturea dizajner Fadi el Khoury uspio je ostvariti zahvaljujući talentu i posvećenosti, ali i školovanju na pariškoj Ecole Supérieure de Mode et des Beaux Arts. No, za njegove modele ne inspirira ga samo Pariz, već i Švedska u kojoj je odrastao te njegovo libanonsko naslijeđe, a spoj europskih motiva, egzotike i iskustva u svijetu couture mode, rezultira u modernim mini haljinama u koje su se već zaljubile skandi influencerice poput Nine Sandbech i Thérèse H. Obje su već prošetale svoje haljine od plisiranog tila ukrašene volanima i remenom od baršuna ispod kojih se krije ugrađeni korzet kako bi haljine što bolje pristajale osobi koja ih nosi. Senzualne, cool i ekološki prihvatljive haljine u kojima ćete se osjećati posebno uskoro bi mogle postati veliki hit među modnom ekipom, a cijena modela koji se trenutno može kupiti iznosi 600 eura.

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture (фото 3)

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture (фото 4)

Numéroter je novi skandi brend koji kombinira ekološki prihvatljivu modu i couture (фото 5)

Leave a comment

više