Search

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite \"po kući\"

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući"

Tekst: BURO.


Listopad je pri kraju i svima nam nad glavom "vise" nove mjere i potencijalna karantena o kojoj se kao ne govori, ali nas se svakodnevno obavještava kako su je uvele skoro sve europske zemlje. Dok pišem ovaj tekst sjedim u uredu u tajicama za pilates i sportskoj majici, sve zaokruženo prvim tenisicama koje sam dohvatila iz ormara. I nikome to nije čudno. Jesam li mogla predvidjeti ovakav razvoj modne situacije prije nekoliko godina? Nikako. Moje štikle misle da sam umrla, a spariti traperice i košulju već je teža misija. Srećom moda je živa kategorija koja se prilagođava novonastalim situacijama pa se tako prilagodila i ovoj. Ne samo da nam nije do paradiranja u nekoj fensi odjeći, već smo dobili i cijeli niz cool brendova koji su se specijalizirali za odjeću „po kući“. Ne znam što mi više treba za ovu jesen i zimu. U nastavku vam donosim neke favorite koji će sigurno naći mjesto u vašem ormaru.

MATE THE LABEL

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 1)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 2)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 3)

Ovaj brend je započeo život kao mala trgovina vintage majica, a 2018. su prerasli u održivi eko brend. Tako su lansirali inicijativu Dress Clean i obavezali se da će raditi isključivo s prirodnim vlaknima uključujući GOTS certificirani organski pamuk. Danas ovaj brend ima jasan identitet i nudi modele koji su klasični, bezvremenski i udobni. Kao bonus dolazi jesenska kolekcija u toplim nijansama bež, oker, bordo..

Suzie Kondi

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 4)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 5)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 6)

Sjećate li se trenirki od pliša? E pa vratile su se u brendu Suzie Kondi, Australke s njujorškom adresom koja kroz svoj brend daje hommage trenirkama koje su bile popularne 2000-ih godina. To razdoblje je uzela samo kao inspiraciju. Njeni modeli su jako cool i retro i uklopit će se u svaki moderni ormar. Ove modele možete lako zamisliti u kombinaciji sa štiklama ili tenisicama. Kao flert s erom Paris Hilton, ove sezone nudi modele u bojama dragulja.

Ceres

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 7)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 8)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 9)

Ceres, rimska božica poljoprivrede je po legendi naučila ljude kako da njeguju i obrađuju zemlju. Poslužila je kao savršena inspiracija za istoimeni brend koji je namijenjen svima koji brinu za budućnost Zemlje. Ne samo da se odjeća izrađuje od ostataka materijala koji ostanu na skladištu nakon naručivanja ostalih brendova, već ne postoji lager, odnosno svaki model se šiva po narudžbi čime se eliminira mogućnost otpada. Čak je i pakiranje u sličnom stilu, jako minimalno i izrađeno od recikliranog materijala.

Les Tien

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 10)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 11)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 12)

Poslije niza godina rada na streetwear kolekcijama za druge klijente kao što su Yeezy i Fear of God, dizajnerica Courtney Ogilvie je odlučila slijediti vlastitu viziju. Svijetu je ponudila liniju opuštenih basic komada koji su izrađeni po načelima couture mode. Od pulovera do donjih dijelova trenirke, svaki komad je brižljivo modeliran i sašiven tako da odgovara svakom obliku tijela. Dodatne bodove osvaja i zbog toga što se sve izrađuje od najmekšeg frotira ikada, koji se obrađuje tako da na dodir ime efekt kašmira. Također materijal se boji kroz tri faze kako bi se spriječilo da tkanina s vremenom izblijedi. Ovi komadi su napravljeni tako da vas dobro služe godinama.

Sporty & Rich

Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 13)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 14)
Ovi brendovi izrađuju odjeću koju nosite "po kući" (фото 15)

Influencerica Emily Oberg stoji iza malog brenda Sporty & Rich koji je za kratko vrijeme osvojio Instagram. Radi se o estetici koju je najlakše opisati kao „princeza Diana je krenula u teretanu“. Emily je biznis koncipirala na dropovima, a za svaku kupovinu se obvezala da će zasaditi jedno drvo u suradnji s organizacijom Eden Reforestation Projects u Madagaskaru. Ako želite izgledati kao da se vraćate s tenis meča koji ste upravo odigrali u privatnom klubu, ovo je adresa za vas.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više