Search

Ovi kupaći kostimi su izrađeni bez štete za okoliš, a možete ih naručiti i u Hrvatsku

Ovi kupaći kostimi su izrađeni bez štete za okoliš, a možete ih naručiti i u Hrvatsku

Od recikliranih materijala

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Moda koja počiva na načelima očuvanja našeg okoliša uzela je maha, a posebice se reciklirani materijali kao što je ECONYL® - nylon koji je nastao od starih ribarskih mreža - upotrebljavaju za proizvodnju kupaćih kostima. U nastavku vam predstavljamo tri brenda čiji su kupaći modeli jednako lijepi i kvalitetni, kao što su i ekološki prihvatljivi.

Fisch

Dizajnerica Agnes Fischer je 29-godišnja Šveđanka koja je ljeta kao djevojčica provodila u St. Barthsu. Od tad su joj u glavi ostale slike koraljnih grebena koje je otkrivala roneći, a koji danas, kako kaže, više ne izgledaju tako. Baš je zbog brige za oceane, kreatorica koja je diplomirala na Parsonsu i radila u Saint Laurentu u eri Hedija Slimanea, odlučila posegnuti za recikliranim materijalima, odnosno ECONYL®-om. Kad je otkrila da kupaći kostimi izrađeni od prerađenog nylona ne samo da funkcioniraju, već su stvoreni bez štete za okoliš, odlučila je osnovati vlastiti brend. I sav joj se trud isplatio, jer su njezin dizajn i čitavu filozofiju prepoznale i it djevojke kao što je Viktorijina anđelica Elsa Hosk, koja nosi bikini brenda ručno oslikan uzorkom leoparda. Među 17 modela izrađenih u Italiji koji se nalaze u ponudi marke, mogu se pronaći minimalističke siluete inspirirane kupaćim kostimima koje je 80-ih i 90-ih dizajnerica viđala na plažama St. Barthsa. Brend kupaćih kostima dostavlja svoje komade diljem svijeta, pa tako i u Hrvatsku.

A post shared by FISCH (@fisch.swim) on

All Sisters

Brend iz Barcelone kreira moderne komade sa zanimljivim izrezima i to samo u dvije boje: crnoj i bijeloj. I naravno, izrađeni su od otpada prikupljenog iz oceana i prerađenog u nylon. Krojevi su inspirirani sportskim stilom pa osim što kupaći kostimi izgledaju odlično, oni su i praktični, tako da će ih jednako voljeli surferice i zagrižene fashionistice. Ljubav prema modi, prirodi i moru iznjedrila je 50 različitih jednodijelnih i dvodijelnih modela, od kojih se dvodijelni mogu međusobno i kombinirati. A ovi seksepilni komadi sa španjolskim potpisom dostupni su za kupnju i u Hrvatskoj. Naime, nalaze se u ponudi rovinjskog concept dućana SALT, u kojem se mogu kupiti samo eco-conscious modne marke.

Abysse

Liniju etički izrađenih kupaćih kostima osmislila je Hanalei Reponty, Tahićanka koja je, kako kaže, naučila plivati prije nego hodati. Urođena ljubav prema oceanu i prirodi koja ju je okruživala na otoku rezultirala je brendom Abysse, čije su kolekcije izrađene od prerađenog nylona i japanskog neoprena dobivenog od eco-friendly gume. Baš kao i materijali, i uzorci koji se nalaze na bikinijima i odijelima za surfanje, inspirirani su krajolikom u kojem je dizajnerica odrastala. Funkcionalnost i modela spojeni su u modelima koji se ističu i zanimljivim krojevima, a svi se komadi ovog brenda mogu putem webshopa naručiti i u Hrvatsku.

A post shared by ABYSSE (@abysseofficial) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više