Search

Ovo je jedina fotografkinja kojoj je dozvoljen ulazak u ženski toalet tijekom Met Gale

Ovo je jedina fotografkinja kojoj je dozvoljen ulazak u ženski toalet tijekom Met Gale

Cass Bird


Image: Instagram

U noći tijekom Met Gale društvene mreže preplave fotografije onoga što se odvija nakon što zvijezde prošeću crvenim tepihom, a među njima su najintimnije i najzanimljivije one iz ženskog toaleta. Fotografkinja koja je za njih zaslužna zove se Cass Bird i jedina je koja ima pristup ženskom toaletu tijekom Met Gale

Cass Bird je 43-godišnja fotografkinja i umjetnica koja živi i djeluje u New Yorku. Svoje je fotografije izlagala diljem SAD-a, ali i u Italiji, Japanu i Španjolskoj. Svijetu je poznata kao modna fotografkinja koja je svoje radove objavljivala u The New York Times Magazineu, Rolling Stoneu, GQ-u, Nylonu, Outu i Paper Magazineu, a u posljednje vrijeme na društvenim mrežama plijeni pažnju svojim Instagram profilom.

Iako ga koristi kao svoj alat, s Instagramom je došla u sukob u ljeto prošle godine kada joj je društvena mreža cenzurirala fotografiju kćeri. Bird je snimila svoju šestogodišnju kći Mae kako isprobava njezin grudnjak i gleda se u ogledalu. Ispod fotografije stajala je oznaka #childhood čime je Bird označila trenutak u djetinjstvu kojem svjedoči većina roditelja djevojčica. Instagram je spomenutu fotografiju uklonio čak tri puta i to bez objašnjenja, a Bird, inače gorljiva feministkinja, zapitala se bi li fotografija bila uklonjena da je na fotografiji bio njen sin.

#childhood

A post shared by Cass Bird (@cassblackbird) on

Osim odličnim Instagram profilom, Cass Bird na sebe posljednjih godina privlači pažnju zanimljivom suradnjom koju je ostvarila s Annom Wintour. Naime, Cass je jedina fotografkinja koja ima dopuštenje za ulazak u ženski toalet tijekom glamurozne Met Gale koju urednica američkog Voguea organizira jednom godišnje, a održava se u njujorškom muzeju Metropolitan.

Fotografije koje Bird tamo snimi obično prikazuju zvijezde u raskošnim toaletama kako popravljaju svoju šminku ili namještaju neki dio luksuzne kreacije koju nose. Na prošlogodišnjim fotografijama iz ženskog toaleta tako smo vidjeli Lady Gagu koja namješta haljinu Kate Hudson koja pak u rukama nosi kliješta, Zoe Kravitz kako popravlja remenčiće na cipelama i Annu Kendrick dok u ogledalu popravlja šminku. Te su fotografije najintimniji dio glamuroznog humanitarnog događaja Anne Wintour, ali i najzanimljiviji fotografski materijal iza kojeg se mogu sakriti sve fotografije s crvenog tepiha.

Tema ovogodišnje Met Gale koja će se održati idući tjedan je legendarna Rei Kawakubo i njezin rad u brendu Comme des Garçons, a Cass Bird je ponovno jedina fotografkinja koja će zaviriti u ženski toalet i ponovno nam donijeti najintimnije trenutke s elitnog događanja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više