Search

Ovo su 3 nova brenda na Net-a-Porteru čije ćemo komade kupovati

Ovo su 3 nova brenda na Net-a-Porteru čije ćemo komade kupovati

Genijalni modeli koji su nas osvojili na prvu

Tekst: D.D.


Image: Net-a-Porter

Ponuda jednog od najpopularnijih e-taliera, a i jedne od omiljenih online shopping destinacija Hrvaticama, obnavlja se novim imenima modne industrije svakog mjeseca, a mi smo odlučili izdvojiti tri nova brenda s liste onih koje su u posljednje vrijeme otkrili njihovi buyeri, koji su zaista vrijedni pažnje, nude upečatljive komade koje neće imati "cijeli grad", a cjenovno su puno pristupačniji od modela renomiranih modnih kuća (a jednako su kvalitetni).

Aaizél

Dolčevita, kardigan i suknja s potpisom australskog brenda

Nije tajna da brojni modni dizajneri inspiraciju pronalaze u umjetnosti i arhitekturi, ali rijetko kada komadi koji nastaju nose ovakvu dozu senzualnosti i jednostavnosti kao oni koje smo otkrili u ponudi australskog brenda Aaizél. Modna marka s bazom u Melbourneu, kreira svevremenske i sofisticirane modele, koji se lako mogu uklopiti u svačiji stil, a koji su izrađeni od odbačenih ostataka materijala high-end kuća. Sustainability je tako, važan dio DNA-a ovog brenda, a tkanine nabavljaju samo iz provjerenih lokalnih izvora, dok se prilikom šivanja pazi da se stvara što manje otpada. Najveći broj komada u ponudi su chic hlače, suknje i sakoi koji se ističu inovativnom, nestrukturiranom siluetom, a izrađeni su od prirodnih materijala. Australski premium brend ne predstavlja kolekcije svake sezone, već se fokusira na jednostavne modele koji su nosivi dulje vremena, s pomalo romantičnim i modernim zaokretom. Kvaliteta i dugotrajnost komada s potpisom brenda Aaizél stavljaju se visoko na listu prioriteta, što su prepoznali i buyeri kompanije Net-a-Porter koji su ih nedavno uvrstili u svoju ponudu, i time ih učinili dostupnima i Hrvaticama.

S.Joon

Model torbice Milk Pail brenda S.Joon

Neobičan naziv brenda sastoji se od prvog slova imena osnivačice - Sahar Asvandi i perzijske riječi koja u prijevodu znači nježnost. A iza naziva S.Joon kriju se torbice skulpturalnog oblika koje su osvojile trendseterice diljem svijeta. Modele kao što su "Milk Pail" ili, nešto noviji "Teardrop", koji oblikom podsjeća na suzu, odnedavno su dostupni za kupnju putem online shopa Net-a-Portera, a cijene se kreću od 350 do 550 eura. S obzirom na to da je riječ o ručno izrađenim modelima kojima je stavljen fokus na detalje i kvalitetu, a krasi ih i svevremenska silueta koja nas potiče da kupujemo dobro, a malo, nije ni čudo da su modne insajderice poludjele za ovim torbicama. Iako oblikom podsjećaju na komade koji se mogu pronaći u vintage dućanima, modele krasi i doza suvremenosti zbog koje imaju coolerski štih.

Horror Vacui

Volani koji krase bluzu Cleo sastavni su dio estetike brenda Horror Vacui

Strah od praznog prostora, na latinskom horror vacui, stvaran je za dizajnericu brenda Horror Vacui, Annu Heinrichs. Njezina želja za dekoriranjem haljina, bluzi i suknji vidljiva je baš na svakom modelu kojeg krasi sitni volani, mašne i uzorak, najčešće onaj cvjetni. Inspiraciju kreatorica pronalazi u retro spavaćicama, koje potječu iz 15. i 16. stoljeća, a brend koji naglasak stavlja na romantiku osnovala je prije nešto manje od šest godina, nakon što je 10 godina skupljala iskustvo u obiteljskom krojačkom biznisu. Silueta koja stavlja fokus na žensku figuru i maksimalizam glavne su odrednice ove modne marke, koja kombinira tradicionalne krojeve s modernim detaljima. Komadi pršte bojama i uzorcima te su namijenjeni onima koji žele u prvi plan staviti svoj karakter i individualnost.

Leave a comment

više