Search

Paris Georgia: minimalistički brend koji obožava i Solange

Paris Georgia: minimalistički brend koji obožava i Solange

Moderni i uglađeni modeli

Tekst: D.D.


Image: Paris Georgia,
Instagram

Kad ultimativna coolerica, pjevačica Solange, isfura komade nekog modnog brenda, odmah znamo da su vrijedni naše pažnje...

Među muze brenda Paris Georgia ubrajaju se it Francuskinje Louise Follain, Jeanne Damas i Sabina Socol, glumica Phoebe Tonkin te manekenka Georgia Fowler, a iako naziv sugerira da brend porijeklo vuče iz europskih zemalja, sjedište modne marke je na Novom Zelandu. Naime, modni brend osnovale su prijateljice Georgia Cherrie i Paris Mitchell pa je naziv nastao od kombinacije njihovih dvaju imena. Komadi Paris Georgia strelovitom su brzinom osvojile pripadnice svijeta mode, a tajna je u tome što dizajnerice stvaraju basic odjeću koja se međusobno može kombinirati na bezbroj način. Zapravo, svoju su marku pokrenule upravo kako bi imale minimalističke komade koji komplimentiraju vintage ulovima koji ponekad znaju biti ekscentrični.

A post shared by Paris Georgia (@paris__georgia) on

Bez obzira na to što su im haljine krojem jednostavne, iz mase se ističu detaljima i najfinijim materijalima od kojih su izrađene kao što su japanski pamuk, saten te tkanine načinjene od prirodnih vlakana. Jedan od prvih hit komada svakako je bila slip haljina poput one u kojoj je nekoć partijala Kate Moss, a potom su uslijedili i drugi lepršavi komadi poput palazzo hlača i crop bluza. U novoj kolekciji predstavljene su haljine i topovi koji krojevima podsjećaju na korzete, a među fantastične komade za kojima venu trendseterice ubrajaju se i moderni baloneri te dugački prsluci s dvostrukim kopčanjem. Ono što dizajnerice imaju na umu pri kreiranju svojih komada je ženstvenost, odnosno ženska figura, a cilj je da njihovi krojevi pristaju klijenticama kao saliveni.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više