Search

Pet ljetnih brendova koji će osvježiti svaki ormar

Pet ljetnih brendova koji će osvježiti svaki ormar

Sophie Anderson, Sanayi 313, Mochi, Ibo Maraca i Adriana Degreas


Image: Buro247sg

Odabrali smo pet sjajnih dizajnerskih imena koja su sve samo ne klasična i čiji će komadi osvježiti svaku ljetnu garderobu

Brendovi koje smo odabrali specijalizirani su za ljetne odjevne predmete, natikače ili torbice s pomponima, a njihovi su šareni komadi sposobni razbuditi svaki ljetni ormar koji je osuđen na bijele haljine i kožne rimljanke. Otkrijte ih u nastavku.

Adriana Degreas

Adriana Degreas specijalizirana je za avangardnu odjeću za plažu i kupaće kostime. Degreas, koja je inače iz Brazila, za svoje kolekcije crpi inspiraciju iz ormara svoje bake dok za njihovu izradu koristi vještine svog djeda koji je vlasnik tvornice tkanina. Za njezin je rad specifično brisanje granica između svakodnevne odjeće i odjeće za plažu što rezultira vrlo svježim i modernim dizajnerskim rješenjima.

Ibo Maraca

Brend Ibo Maraca čine majka i kći, Effie i Christina. Effie je rođena u Venezueli, ali je odrasla u Grčkoj što je zanimljiva kombinacija koja se još zanimljivije odražava na njezinom radu u brendu. Ibo Maraca je inače specijalizirani brend za ružno rađene i bojane slamnate šešire koji se proizvode u Ekvadoru, a na svakom se radi oko osam sati nakon čega se još boje i ukrašavaju ilustracijama.

Sophie Anderson

Torbe Sophie Anderson o kojima smo već pisali nadaleko su prepoznatljive. Radi se o pletenim torbama s pomponima koje dizajnerica proizvodi u Kolumbiji u koju odlazi otkad je tamo 2011. upoznala majstore koji rade predmete od slave. Započela je raditi s njima, a danas njezine šarene torbe proizvodi više od 750 tkalaca pripadnika indijanskog naroda Wayuu koji žive na sjeveru Južne Amerike.

Sanayi 313 

Ovaj je brend prvi na našoj listi koji je specijaliziran za cipele i to točnije sandale i natikače. Osnovali su ga braća Amir i Enis koji su se prije bavili ekonomijom i uređenjem interijera, a njihova profesionalna pozadina vidljiva je u neobičnom dizajnu cipela koje su doista jedinstven proizvod na tržištu i savršena obuća za ljetne dane.

Mochi

Posljednji brend koji smo izdvojili donosi isključivo kolekcije odjeće za odmor. Svaka je kolekcija inspirirana tradicionalnim tkaninama neke zemlje pa ćete tako u njihovoj ponudi naći kolekcije koje nose nazive poput Morocco, Thailand, Hungary, Palestine i slično. Svaka kolekcija priča priču o kulturi zemlje kojoj je posvećena.

Tekst: Andrea Sim

Related articles

Buro 24/7 Selection

više