Search

Pidžame koje se nose i izvan kuće

Pidžame koje se nose i izvan kuće

For Restless Sleepers


Image: PR

Pidžame su dobile svoju novu ulogu i to zahvaljujući dizajnerici Francesci Ruffi i njezinom brendu For Restless Sleepers

Koliko ste se puta probudili s mišlju kako bi bilo lijepo provesti dan u pidžami? Pritom ne mislimo da cijeli dan provedete u kući, nego da u udobnoj pidžami odete na posao, obavite šoping ili odete čak u kazalište? Iako su brojni dizajneri u svojim proljetnim kolekcijama najavili povratak pidžami i spavaćica na ulice, nitko zapravo nije zamislio da u tim istim odjevnim komadima odete u krevet. S tom mišlju vodila se i Talijanka odrasla u okolici jezera Como. Okružena brojnim slavnim osobama, koji su se na opuštali na luksuznom vikendu i prirodnoj ljepoti koju okolica Coma pruža, Ruffini je smislila način kako odjeću za spavanje pretvoriti u regularni dio dnevne kolekcije. Inspiraciju je potražila u predivnim pidžamama od svile i žakarda koje je 1960-ih prošlog stoljeća dizajnirala Irene Galitzine, a koje su unijele revoluciju u utegnutu žensku siluetu. Kako je bilo prije 50 godina, tako je i danas. Zahvaljujući boho modi, danas postoji velik raspon udobnih odjevnih predmeta, no opet je postojala neka vrsta granice.

f

Za Francescu Ruffini granica nema, a i sama je izjavila da prije nego što je počela dizajnirati vlastitu kolekciju, čim bi došla doma, presvukla bi se u pidžamu. Svoju prvu For Restless Sleepers kolekciju napravila je uz potporu supruga Rema Ruffinija, izvršnog direktora modne kuće Moncler. Francesca je željela svoju kolekciju u potpunosti prilagoditi ženama i uz kombinacije širokih jaknica i palazzo hlača privući ljubiteljice mode u Europi. No, poduzetni suprug ju je nagovorio da u cijelu kolekciju treba ubaciti malo senzualne estetike, prozirnih materijala i aplicirati detalje. Njezin odgovor bilo je nekoliko čipkanih kompleta koji izgledaju idealno za ljetnu vrtnu zabavu. Odličan dodatak odjevnim komadima je monogram F.R.S., baš poput slova koja su bila izvezena na "pravim" pidžamama. No, ne moraju se ove pidžame nositi isključivo u kompletu. Široke hlače izvrsno će izgledati uz užu bluzu ili ljetni top, dok je gornji dio šarena nadopuna klasičnoj poslovnoj suknji. Zahvaljujući brendu For Restless Sleepers talijanska estetika dobila je jednu novu, suvremenim trendovima prilagođenu razinu!

fffrgfgfrrdggf

Related articles

Buro 24/7 Selection

više