Search

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak

Sjajan koncept

Tekst: L.L.


Image: Vollebak

Ekološka osviještenost i poduzimanje značajnih koraka kada je ista u pitanju, dvije su različite stvari. I dok većina voli tek govoriti o mogućim promjenama, Vollebak, startup koji se bavi stvaranjem drugačije, tehnološki unaprjeđenije i ekološki osvještenije odjeće, već neko vrijeme poduzima korake koji zbilja nešto i znače. Njihov posljednji izum, u potpunosti razgradiva majica, osvojio nas je jednostavnim dizajnom i konceptom koji iza ovog komada odjeće stoji. Napravljena je od potpuno prirodnih materijala koji uključuju drvo i alge, a u roku od tri mjeseca može se potpuno razgraditi.

Na bijeloj majici nalazi se veliki zeleni pravokutnik dobiven od tinte napravljene od algi, a zanimljivo je i kako pravokutnik kroz vrijeme mijenja boju pa se samim time mijenja i dizajn majice. Istu možete nositi baš kao i svaku drugu majicu, prati je, a na kraju njezinog vijeka jednostavno je ubaciti u kantu za kompostiranje ili zakopati u zemlju te pustiti da materijali odrade svoj posao. Ona bi na visokim temperaturama i u okruženju u kojem se nalazi velik broj bakterija u potpunosti trebala nestati u roku od tri mjeseca, baš kao što je to slučaj s uvelim cvijećem, biljkama, travom i lišćem. Majicu možete kupiti po cijeni od 105 eura.

Zanimljivo je spomenuti i kako je ovaj brend u nastajanju do sada već izbacio slične, poprilično zanimljive komade odjeće pa tako u njihovom web shopu možete pronaći neuništivi hoodie i solarne jakne koje se pune na sunčevoj svjetlosti. Nakon prirodne, razgradive majice, jedva čekamo vidjeti što ekipa iz Vollebaka donosi sljedeće.

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak (фото 1)

 

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak (фото 2)

 

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više