Traži

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak

Potpuno razgradiva odjeća stvar je sadašnjosti, odličan primjer donosi brend Vollebak

Sjajan koncept

Tekst: L.L.


Fotografija: Vollebak

Ekološka osviještenost i poduzimanje značajnih koraka kada je ista u pitanju, dvije su različite stvari. I dok većina voli tek govoriti o mogućim promjenama, Vollebak, startup koji se bavi stvaranjem drugačije, tehnološki unaprjeđenije i ekološki osvještenije odjeće, već neko vrijeme poduzima korake koji zbilja nešto i znače. Njihov posljednji izum, u potpunosti razgradiva majica, osvojio nas je jednostavnim dizajnom i konceptom koji iza ovog komada odjeće stoji. Napravljena je od potpuno prirodnih materijala koji uključuju drvo i alge, a u roku od tri mjeseca može se potpuno razgraditi.

Na bijeloj majici nalazi se veliki zeleni pravokutnik dobiven od tinte napravljene od algi, a zanimljivo je i kako pravokutnik kroz vrijeme mijenja boju pa se samim time mijenja i dizajn majice. Istu možete nositi baš kao i svaku drugu majicu, prati je, a na kraju njezinog vijeka jednostavno je ubaciti u kantu za kompostiranje ili zakopati u zemlju te pustiti da materijali odrade svoj posao. Ona bi na visokim temperaturama i u okruženju u kojem se nalazi velik broj bakterija u potpunosti trebala nestati u roku od tri mjeseca, baš kao što je to slučaj s uvelim cvijećem, biljkama, travom i lišćem. Majicu možete kupiti po cijeni od 105 eura.

Zanimljivo je spomenuti i kako je ovaj brend u nastajanju do sada već izbacio slične, poprilično zanimljive komade odjeće pa tako u njihovom web shopu možete pronaći neuništivi hoodie i solarne jakne koje se pune na sunčevoj svjetlosti. Nakon prirodne, razgradive majice, jedva čekamo vidjeti što ekipa iz Vollebaka donosi sljedeće.

 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar