Traži

Predmet žudnje: Gucci mokasine u boji magente

Predmet žudnje: Gucci mokasine u boji magente

Za odvažne i samouvjerene


Fotografija: gucci.com

Boju magente najčešće biraju optimistične i osobe vedrog duha koje svojom energijom motiviraju ljude oko sebe, a dizajner Alessandro Michele je baš u toj boji zamislio popularne Gucci mokasine

Izvorno nazvana boja fuksije, ova kombinacija crvene i plave boje 1859. godine preimenovana je u magentu kako bi slavila pobjedu Talijana nad Austrijancima kod istoimenog talijanskog gradića. Osim što nosi simbolično ime, ima i težinu jer je specifična i jedinstvena. Uz žutu i tirkiznu ona je osnovna komplementarna boja koja se iz sezone u sezonu provlači kao hit boja. Bilo da se radi o namještaju, automobilima, kućanskim aparatima, odjeći ili modnim dodacima, pogled na nju uvijek podiže raspoloženje. Također se smatra moćnom bojom po principima Feng Shui uređenja interijera te se za nju vjeruje da ima zaštitna svojstva i da onoga koji je nosi brani od nesreće ili negativnih misli.

U uređenju doma preporučuje se njezino korištenje samo u detaljima, a to bi mogli prenijeti i na odijevanje. Odlično dolazi do izražaja na jednostavnim odjevnim komadima, primjerice slip haljinama od svile, a najviše ju volimo na modnim dodacima. Mnogi dizajneri su se i ove sezone odlučili za magentu, a kreativni direktor modne kuće Gucci otišao je korak dalje i dodao im metalik sjaj. Popularne Jordaan mokasine ove modne kuće zasjale su u boji magente koja im odlično pristaje, a istu boju odabrali su brendovi poput Aquazurre, Fendija i Lanvina. Ovog proljeća osigurajte si komad u magenta boji, pokažite odvažnost i spremno se poigrajte s trendovima. Gucci mokasine dostupne su u službenom online dućanu po cijeni  od 670 američkih dolara. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više