Search

Predmet žudnje: nakit Celeste

Predmet žudnje: nakit Celeste

Za žene koje vole posebne komade

Tekst: A.P.


Image: PRESS

U vremenu kada minimalistički nakit preuzima dominaciju, prava je rijetkost pronaći raskošan dizajn koji na šarmantan način spaja razigranost i glamur

"Brend je pokrenut u café baru u Silicon Valleyju 2014. Godine, kada smo s prijateljima premetali ideje kako na najbolji način iskoristiti visoku tehnologiju u službi mode" kazala nam je Firuza Shukurova jedna od osnivačica kuće Celeste. "U to vrijeme, brendovi su već koristili 3D printing tehnologiju te je aplicirali na odjeću i modne dodatke. Mi smo željeli kreirati nešto drugačije. Priču u kojoj čovjek neće biti zamijenjen strojem. Mogu reći da smo u tome uspjeli te danas s ponosom predstavljamo brend koji je iskoristio najbolje od 3D tehnologije, ali uz dominantnost ljudske ruke i talenta."

Firuza

I doista, teško je sakriti divljenje za perfektnu obradu 3D prstenja koje je izrađeno od najfinijih plemenitih materijala s decentnim dijamantima i dragim kamenjem. Za izradu, naime, koriste isključivo 18-karatno zlato s dijamantima vrhunske čistoće te safirima i rubinima. Iako su prvu kolekciju predstavile u veljači ove godine i više su nego zadovoljne s potražnjom. Kao za svaki mladi brend, bilo je dovoljno da ih otkrije nekoliko modnih insajderica koje su svoje oduševljenje podijelile s prijateljicama te se klupko počelo odmotavati.

Celeste

U ponudi su trenutno dvije kolekcije, Symphony Of Lust i Circus Spectaculus koja za dizajnerice ima posebno značenje. Naime, ovu kolekciju karakteriziraju figure akrobata, žonglera i slonova koje Firuza pamti još od djetinjstva: "Odrastajući u Turskoj u kući smo uvijek imali sedam figura slonova za sreću. Odrasli smo u vjerovanju da slonovi nose dobru energiju. Također, primijetit ćete da su na svakom komadu nakita slonovi prikazani kako izlaze iz cirkuskih kaveza. Ovo je ujedno simbol njihove želje za slobodom i njihovim pravom da žive van kaveza kao sva bića." kaže Faruza.

U galeriji pogledajte fotografije iz prvog lookbooka, a na njihovoj web stranici potražite informacije o narudžbama i prodajnim mjestima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više