Search

Predmet žudnje: \"Stan Smithice\" s potpisom dizajnerice Stelle McCartney

Predmet žudnje: "Stan Smithice" s potpisom dizajnerice Stelle McCartney

Veganske tenisice

Tekst: T.L.

Image: Instagram,
Stella McCartney

Britanska dizajnerica Stella McCartney bilježi dugu i plodnu suradnju s popularnim sportskim brendom Adidas. McCartney, koja u svom radu itekako drži do održivosti i ekološke osviještenosti, prošle je godine u tandemu s Adidasom na tržište plasirala prvi Stan Smith model tenisica od veganskih materijala, a 2. prosinca 2019. u prodaju je pušten novi model. Prve veganske Stan Smith tenisice, koje su nosile brojne svjetske zvijezde, označile su prekretnicu za sve one koji su tražili sportsku obuću koja nije izrađena od životinjske kože, a projekt se pokazao toliko uspješnim da su ga kreatorica i brend adidas Originals odlučili ponoviti.

Predmet žudnje: "Stan Smithice" s potpisom dizajnerice Stelle McCartney (фото 1)

Novi model eco-friendly tenisica tako odlikuje prepoznatljiva Stan Smith silueta, a model je nadopunjen razigranim detaljima u stilu McCartney, kao što su vezice u duginim bojama i sitne zvjezdice umjesto legendarne tri pruge brenda Adidas. Tenisice su u prodaju na službenom webshopu kreatorice, a cijena im iznosi 235 funti. Suradnja s Adidasom navodno je bila Stellina ideja, a nakon ponešto pregovaranja sportski je brend pristao ući na posve novi teren i proizvesti veganske Stan Smith tenisice. Suradnja je, kako dizajnerici pa tako i sportskom brendu, donijela novu bazu mladih i osviještenih kupaca.

"Toliko mladih ljudi došlo je u moju trgovinu kako bi pitalo od čega su tenisice izrađene te da objasne zašto im je to toliko važno da nose veganske cipele, a ne one izrađene od životinjske kože", oduševljeno je objasnila Britanka koja već dugi niz godina predano radi na tome da joj je u održivom poslovanju pridruži čitava modna industrija. "Kao jedna od industrija koja je odgovorna za najveće zagađenje, moda se danas nalazi na prekretnici. Moramo se držati zajedno kako bi donijeli promjenu i izgradili bolju budućnost za sve", izjavila je za magazin Vogue.

Predmet žudnje: "Stan Smithice" s potpisom dizajnerice Stelle McCartney (фото 2)

više