Search

Proljeće još nije stiglo, ali već znamo 3 mini trenda koja će vladati

Proljeće još nije stiglo, ali već znamo 3 mini trenda koja će vladati

Ove nijanse su na svim policama

Tekst: A.P.

Ako vam je već dosta cvjetnog uzorka koji se uvijek prikrade u svakoj proljetnoj kolekciji, razveselit će vas činjenica da je ove sezone dobio jaku konkurenciju u nekim novim "it" nijansama koje trenutno prevladavaju na policama modnih brendova. Pregledom aktualne ponude ustanovili smo da nam se pripremaju neke zavodljive palete u kojima ima mjesta za žene naklonjene minimalizmu. Čak je i Zara odlučila smiriti strasti i svoju proljetnu kolekciju posvetiti zemljanim i neutralnim tonovima bez iti jednog cvjetnog komada (što ne znači da ga neće biti u ostalim mini kolekcijama koje tek slijede). U nastavku pogledajte koje su se tri nijanse već iskristalizirale kao vodeće u proljetnim mjesecima.

Neutralni zemljani tonovi


Sve žene koje vole neupadljive boje, prirodne materijale i jedan elegantniji pristup odijevanju (jer ove ga boje uvijek nekako naglase) odahnut će u proljetnoj sezoni. Neutralni i zemljani tonovi su veliki trend i u ponudi ih ima svaki dizajnerski i high street brend. Mango je prošli tjedan predstavio kompletan lookbook u ovim smirenim nijansama, Zarina proljetna kolekcija je u potpunosti posvećena povratku zemljanih tonova, a u dizajnerskim kolekcijama smo pronašli pregršt modela koji su spremni za prvu proljetnu šetnju gradom. Obratite pažnju na brend Low Clasic koji je novi na Net-a-Porteru i već su izazvali dosta pažnje u modnim medijima. Izuzetno su sofisticirani, dizajn im je pročišćen i kako pogađate zemljani tonovi su okosnica palete.

Žuta u svim nijansama


Prošlo proljeće je obilježila crvena u svim mogućim tonovima, a ove sezone je došlo vrijeme da nas okupaju tonovi žute. Bez obzira na koju se nijansu odlučili s ovom bojom nećete pogriješiti. Nama omiljena sunčano žuta je najzastupljenija u dizajnerskim kolekcijama i posebnu pažnju obratite na jednu famoznu kožnu suknju kuće Tibi koja za ukras ima remen i metalnu kopču. Njenu high street inačicu pronaći ćete u poljskom brendu Reserved koji su se ove sezone oboružali cipelama i odjećom u žutoj boji. Naime, Reserved ima čak 4 modela salonki u svim varijantama (otvorene pete, ovalnog izreza, klasične salonke, block peta) kao i Mango u kojem vas čekaju jedne elegantne žute natikače s kristalnom kopčom.

Neon


Ako ste mislili da neon odlazi s jesenskom sezonom prevarili ste se. Kim Kardashian je već iznosila sve neonske komade, a onda je krenula apsolutna pomama za svim neonskim komadima. High street kuće su odmah uskočile na trend i predstavile mini kolekcije s neonskim detaljima. Cipele su i dalje najpopularnije, pogotovo sock boots (za koje smo također mislili da su stvar prošlosti), a po uzoru na kuću Balenciaga. Novi komadi u neon zelenoj se nalaze u proljetnoj kolekciji mega popularnog Off-Whitea, a ako Virgil Abloh kaže da je neon "in" onda tako misle i milijuni obožavatelja diljem svijeta čiji će Instagram profili uskoro izgledati kao večernja šetnja Tokijom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više