Search

Ruska dizajnerica koja pomiče granice glamura

Ruska dizajnerica koja pomiče granice glamura

Aljona Ahmaduljina


Image: buro247.ru

Ovo dizajnersko ime sjajno spaja rusku tradiciju i pariški šik, a njezine formalne haljine odabir su brojnih dama crvenog tepiha

Pastelni tonovi, poigravanje s eko krznom, raskošne i volumizirane haljine te interpretacija morskih valova na komadima odjeće samo su neke od glavnih odlika estetike ove Ruskinje. Netom nakon što je diplomirala na Akademiji tehnologije i dizajna, mlada dizajnerica iz Sankt-Peterburga uvela je revoluciju u ruski modni dizajn. Danas je Aljona Ahmaduljina ime koje je prepoznato diljem svijeta, od Moskve, preko Pariza do New Yorka. Aljona je modni svijet upoznala prije točno deset godina kada se pojavila na pariškom Tjednu mode sa svojom pret-a-porter kolekcijom. Iako je kao početnu misao u kreiranju svoje kolekcije Aljona odabrala rusku narodnu nošnju, rezultat je bio sve samo ne stereotipan.

Već dvije godine nakon predstavljanja u Parizu, dizajnerica je otvorila svoju konceptualnu trgovinu u Moskvi. Aljonina odjeća predstavlja snažnu, samostalnu i moćnu ženu koja prepoznaje dobar stil i glamur. Pariz ju je prepoznao kao rusku dizajnericu koja sjajno spaja tradiciju i suvremenu odjeću, no u svojim kasnijim kolekcijama Aljona je pokazala kako više naginje modernom izričaju. Prošle godine je prikazala svoju prvu resort kolekciju, a u njoj se inspirirala podvodnim svijetom i mitskim morskim bićima, dok je cijela kolekcija obojena ombre tehnikom. U posljednjoj zimskoj kolekciji opet se vratila toplim, tamnim tonovima, dok je motiv cvijeća izvezen ili apliciran. U galeriji pogledajte kako se estetika ove cool ruske dizajnerice mijenjala kroz godine: 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više