Search

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja

Tekst: BURO.


Priznajemo: naše zime su takve da se slojevito odijevanje ne može baš nazvati trendom za jednu sezonu, stvar je nužnosti. Iz tog razloga na pitanja tipa: što nosimo s čim i kako se slažu kombinacije, sada donosimo definitivne odgovore u formi vodiča koji je stilski, a u isto vrijeme i funkcionalan.

dolčevita ISPOD KOŠULJE

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 1)

Magda Butrym, jesen-zima 2020

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 2)

Ovo je kombinacija koja će unijeti raznovrsnost u poslovni dress code, ali će vas i ugrijati u zimskim danima. Na dolčevitu odjenite nešto od debljeg materijala, poput kožne košulje koju je predložila Magda Butrym u svom lookbooku. Možete eksperimentirati s komadima iste boje, ali različitih tekstura i dobit ćete jako zanimljiv efekt.

PLETENI kardigan bez rukava I KOŠULJA

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 3)

The Row, proleće-leto 2021

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 4)

On je topao poput džempera, ali je praktičniji. Kardigan bez rukava vam daje mogućnost slojevitih kombinacija i možete ga upariti s romantičnim haljinama, bluzama i dolčevitama. Nama se trenutno najviše sviđa u kombinaciji brenda The Row – kardigan bez rukava u kombinaciji s oversized košuljom i jaknom u snježnobijeloj boji.

dolčevita ISPOD DŽEMPERA

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 5)

Prada, proleće-leto 2021

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 6)

Tanka dolčevita ispod zavrnutih rukava džempera je trik po kojem poznajemo Rafa Simonsa koji ga koristi u svojim muškim i ženskim kolekcijama. Izgleda kao najjednostavnija stvar na svijetu – dolčevita i džemper – ali u kombinaciji izgledaju apsolutno moderno i čak futuristički, posebno ako se odlučite za kontrastne boje.

dolčevita ISPOD HALJINE

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 7)

Ports 1961, Pre-Fall 2020

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 8)

Jil Sander, Pre-Fall 2020

Dolčevita je, čini se, najbolja stvar za “uzemljenje” elegantnih komada i njihovo pretvaranje u svakodnevne. Za ovakve kombinacije nije loše da imate dvije sigurne opcije – dolčevitu u bijeloj i crnoj i to od tanjih materijala i tkanja kako se ništa ne bi boralo i nabiralo ispod haljine.

BijELA KOŠULJA ISPOD HALJINE

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 9)

Tods, jesen-zima 2020

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 10)

A.W.A.K.E Mode, Pre-Fall 2020

Još jedan primjer kako da svečanu haljinu nosite češće. Bijela košulja je čini manje elegantnom dok istovremeno cijelu kombinaciju automatski čini svježom i otmjenom, poput biserne ogrlice.

HALJINA PREKO hlača

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 11)

Jil Sander, proleće-leto 2021

Savladajte umjetnost slojevitog odijevanja (фото 12)

Proenza Schouler, proleće-leto 2021

Kombiniranje hlača i haljine je već postalo standard, ali i ovdje ima novih trikova za stiliziranje. Pored širokih hlača ispod još šire haljine, u novim kolekcijama ćete naći i modele od laganih materijala koji su preudobna alternativa haljinama za večernje prigode.

Ovaj tekst je prvobitno objavljen na buro247.ru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više