Search

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni

Odabrali smo jakne, tenisice i odijela kojima ne možemo odoljeti

Tekst: BURO.

Image: Unsplash/Mitch Harris,
Acne Studios

Uskoro nas očekuje promjena godišnjeg doba, što zahtijeva i obnovu garderobe, police dućana i online storeova već su se popunile komadima iz jesenskih kolekcija, što znači da je u BURO. redakciji krenula serija uzdaha potaknuta pronalaskom novih modela koji nam se sviđaju. Ipak, svi smo složni u tome da u shoppingu ne treba pretjerivati, a komadi koji se nalaze na našoj jesenskoj listi, mahom su modna ulaganja lišena trendova koje ćemo, barem se tako nadamo, nositi godinama. U nastavku pogledajte što ćemo kupiti u nadolazećoj sezoni.

Mara Modrić, glavna urednica

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni (фото 1)

Jakna Levi's Sherpa Trucker na mom popisu želja nalazi se već nekoliko sezona, međutim, iz nekog zapravo nepoznatog razloga još se uvijek nisam odlučila za kupovinu jakne koju ću, vjerujem, nositi godinama. Isto vrijedi i za ručno rađene kožne gležnjače australskog brenda Feit, koji u svom sjedištu u New Yorku proizvodi najgenijalniju minimalističku obuću. Nastale kao odgovor na fast fashion i konzumerizam u modnoj industriji, održive Feit cipele rade se u potpunosti ručno - kako bi trajale godinama, a s obzirom na to da nema mnogo majstora koji obuću mogu proizvoditi na takvoj razini kvalitete, sve se kolekcije proizvode u limitiranim edicijama.

Ema Glavina, novinarka

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni (фото 2)

Svake sam jeseni u potrazi za nekim lijepim parom tenisica, i svake jeseni ona uglavnom završi loše (čitaj: kompromisom). No, ove bi godine ishod trebao biti drugačiji, budući da sam nakon jako, jako dugo vremena pronašla model u koji sam se zaljubila na prvi pogled. adidas Lacombe ima dozu opuštenosti, ali i elegancije, i mogu ih zamisliti u svim mogućim odjevnim kombinacijama.

Dina Dončević, modna urednica

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni (фото 3)

Već se tri godine na mojoj listi želja za sezonu jesen/zima nalazi jakna Velocite švedskog brenda Acne Studios, ali nikako da se odvažim na kupnju. Totalno se uklapa u moj stil, mislim da mi se kožnate jakne u motociklističkom stilu nikad neće prestati sviđati, a čini mi se i kao dobar ulov jer sam zimogrozna. Također, treba mi kvalitetna crna torba u koju mi stane hrpa stvari, a bacila sam oko na novi model hrvatskog brenda Koza, koji ću si sigurno priuštiti.

Lidija Lončarić, novinarka

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni (фото 4)

Volim odjevne predmete koje mogu nositi u različitim prilikama pa uglavnom takvu odjeću i kupujem. Ove jeseni ormar planiram razveseliti onime što mi jedino nedostaje - udobnim svevremenskim odijelom. Takve sam komade pronašla u ponudi ASOS-a, sviđaju mi se oni s printom, a za oko mi je posebno zapeo gingham model.

 

Filip Šerić, novinar

Shopping lista BURO. redakcije: Ovo su komadi koje ćemo nositi u jesenskoj sezoni (фото 5)

Na mojoj shopping listi ove jeseni nalazi se baloner španjolskog high street brenda Zara koji sam izabrao jer je riječ o bezvremenskom komadu kojeg ću nositi dugi niz godina. Sviđa mi se zbog kariranog uzorka, kao i zbog činjenice da nije previše formalan i "strog", već se da iskombinirati na različite načine i u različitim varijantama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više