Search

Singapurski dizajner koji spaja visoku estetiku i minimalizam

Singapurski dizajner koji spaja visoku estetiku i minimalizam

Max Tan


Image: PR

Upoznajte modnog dizajnera iz Singapura, čiju bi estetiku cijenila i Tilda Swinton

Pojam japanskog minimalizma možda smo ostavili u nekim prošlim vremenima, no sada na scenu stupa jedna nova vrsta androginog, monokromatskog, spolno neopterećenog, fluidnog i u isto vrijeme strogog konstruktivnog dizajna. On dolazi s potpisom singapurske modne kuće Max Tan i istoimenog mladog dizajnera koji je u svijet mode kročio 2010. godine. U suradnji s kolegicom Dawn Wang, koja se brinula za financije, Max je pokrenuo brend koji se s pravom može nazvati kostimografijom. Kako je zapravo započeo put Maxa Tana i  kada je shvatio da želi biti dizajner?

 

.

Za vrijeme studija na sveučilištu primijenjenih umjetnosti u kineskoj pokrajini Nanyang imao je mogućnosti upoznati brojne vlasnike konceptualnih trgovina i velikih robnih kuća te je svoju prvu kolekciju od 12 komada prodao za samo dva mjeseca. Mladim se dizajnerima takve stvari ne događaju često pa je dobar odaziv brzo iskoristio za napredak u karijeri. Max je preko tog naglog uspjeha ušao u još jednu domenu mode, kostimografiju. Nakon brzog proboja na svom tržištu, Singapurac je uz pomoć sada proširene PR službe krenuo u pohod na novo tržište. Nakon prve trgovine koju je otvorio u Singapuru, za njegov dizajn su se zainteresirali brojni flagship lanci, a posebnu pozornost Max je dobio na Skandinavskom poluotoku. Modni minimalizam i estetsku pročišćenost najbolje od svih poznaju Skandinavke, koje kolekciju Maxa Tana mogu pregledati u konceptualnim trgovinama Musa Mode u Švedskoj i Maritz u Norveškoj.

 

.

No, što je to zapravo toliko posebno kod dizajna brenda Max Tan? Pogledavajući u jedan tipičan muški ormar, singapurski dizajner je inspiraciju za žensku kolekciju potražio u klasičnoj odjeći za muškarce. Klasični muški sako postao je strukturirana jakna, košulja s dugim rukavima prekrojena je u kombinezon, dok je svečano muško odijelo postalo jedna zanimljiva ženska predimenzionirana jakna. Dakle, granice između muške i ženske odjeće su zamagljene. Koja je tajna njegova uspjeha? "Morate željeti više, željeti biti na vrhu, jer ako niste na vrhu, nikad nećete stvarati nego ćete uvijek stvarati trendove", naglasio je Max i uvjeren je kako će pokoriti četiri velika modna grada i za crveni tepih odijevati svoju omiljenu zvijezdu –Tildu Swinton. Ne sumnjamo da će mu se ta želja i ostvariti!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više