Search

Sjećate se vjenčanice Carolyn Bessette-Kennedy? Pronašli smo sličan model

Sjećate se vjenčanice Carolyn Bessette-Kennedy? Pronašli smo sličan model

Stilska ikona inspiracija je mnogim mladenkama

Tekst: D.D.


Image: Pinterest,
Instagram

Ultimativna njujorška it djevojka 90-ih, Carolyn Bessette-Kennedy, modna je ikona čiji moderan i, prije svega, jednostavan stil još uvijek kopiraju djevojke diljem svijeta. Bessette-Kennedy je uvijek djelovala sređeno, ali bez puno muke, a kombinirala je bazične komade s onima koji su nosili dizajnerski popis. Kad je riječ o frizuri i make-upu također je bila pobornica minimalizma, a među ostalima, to su i razlozi zašto njezine street style fotografije i danas izgledaju jednako suvremeno kao i u trenutku kad su okinute.

Svoj svakodnevan stil vjerno je prenijela i u jedan od najpoznatijih bridal lookova u povijesti koji je poslužio kao inspiracija mladenkama diljem svijeta. Naime, za svoj najvažniji dan, vjenčanje s John F. Kennedyjem Jr.-om 1996. godine, Amerikanka je odabrala kreaciju svojeg prijatelja, tada nepoznatog dizajnera, Narcisa Rodrigueza.

Carolyn Bessette udala se u kreaciji dizajnera Narcisca Rodrigueza

Pročišćeni kroj koji podsjeća na luksuzan slip, ujedno je elegantan i seksi, a zbog svoje jednostavnosti ova perla bijela svilena haljina postala je jedna od najprepoznatljivijih vjenčanica. Haljinu do poda s tankim naramenicama iskombinirala je s velom od tila i prozirnim rukavicama, kosu je zavezala u nestašnu punđu, a šminka je bila gotovo nepostojeća.

Vrlo sličan model, koji evocira stil američke modne ikone, nalazi se u bridal kolekciji za proljeće/ljeto 2020. godine brenda Markarian. Luksuznu modnu marku je prije dvije godine osnovala dizajnerica Alexandra O'Neill. Kako sama kaže, inspiraciju za kreacije brenda pronalazi u svemirskim prostranstvima, koje je obožavala proučavati u djetinjstvu teromantizmu, a sve to povezuje s ljubavlju prema bezvremenskom dizajnu. Svi odjevni komadi ovog brenda iz ready-to-wear i bridal linije nastaju u njujorškom studiju, dio tkanina za vjenčanice nabavlja se u Italiji i Francuskoj, dok se detalji poput bisernih perli ručno apliciraju u Indiji. Strast prema modi dizajnerica gaji od malih nogu - baka ju je s 10 godina naučila šivati, a od tad gotovo da se i nije digla od svoje "singerice".

Svileni model "Vesta" iz bridal linije brenda Markarian

Prilikom kreiranja komada za vjenčanje na umu ima it njujorške djevojke, a model "Vesta" s tankim naramenicama i prorezom, neodoljivo podsjeća na vječanicu Bessette-Kennedy. Komad je u potpunosti izrađen od svile, a cijena iznosi 1,995 američkih dolara. Ta je kreacija lišena detalja, dok su ostale mini, midi i maxi haljine iz proljetno-ljetne kolekcije O'Neill ukrasila perjem, mašnama, perlama i šljokicama dajući im dozu razigranosti. Osim kreacija za moderne mladenke u bijeloj boji, dizajnerica je predstavila i ready-to-wear komade koje su već do sad nosile glumice Lily James, Kate Hudson, Lily Collins i Priyanka Chopra. Inspiracija tradicionalnim, u kombinaciji sa suvremenim krojevima i upečatljivim detaljima, čini se kao uspješan recept za brend Markarian, a sve njihove kreacije odišu i poželjnom dozom sofisticiranosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više